44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מגולגלות וחצי ממולאות בתמרים

11/08/2017

ולמה מגולגלות וחצי?? כי אנחנו מגלגלים רק סיבוב וחצי את הבצק. הבצק עשוי מקמח וטחינה כיפי לעבודה וגם בריא.נשמר הרבה זמן במקרר בשקית נילון.

 

 

 

מה צריך:

חצי קילו קמח

5 כפות א סוכר

250 גרם טחינה גולמית

חצי שקית א' אפיה

חצי כוס מים

למילוי:

קופסה ממרח תמרים

כוס אגוזים טחונים

או כמו מכורים כמוני לממרח חלבה.

אפשרות נוספת וטעימה ממרח שוקולד.

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את הקמח, מערבבים היטב את הטחינה שהשמן לא יצוף מוסיפים לקמח ואת שאר החומרים ומתחילים ללוש בצק זה לוקח כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ואלסטי כמו פלסטלינה. אם חסר נוזלים מוסיפים מים בהדרגה אם הבצק רך מוסיפים מעט קמח.

לשים למנוחה של חצי שעה מכוסה. הבצק יכול להשמר במקרר מכוסה עד 4-5 ימים.

לקמח משטח במעט קמח ולרדד לבצק בעובי של 1 מ"מ לחתוך לרצועות ברוחב של 5 ס"מ 

לערבב את התמרים עם האגוזים או כל מלית שבחרתם. לזלף פס מהמלית במרכז הרצועה ולגלגל גילגול וחצי עד לסגירת המילוי .(לא לנסות לגלגל שני גילגולים כי הבצק לא נאפה בפנים).

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחתוך את הרולדה עד לחצי לא עד הסוף לחתיכות בגודל שאתם רוצים.

לאפות ב170 מעלות כ17 דקות בערך או עד הזהבה קלה.

בצק נפלא נשמר במקרר, (אחרי צינון חייבים לכסות כי הבצק מתיבש}

בהצלחה 

שבת שלום לכולם

שלכם מכל ה  טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת