1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה נהדרת

26/05/2017

אין ספור מתכונים לעוגות גבינה גם לי יש את המתכון הקלאסי והנוסטלגי

שאימי ז''ל הייתה מכינה ואני מאוד אוהבת להכין אותו ,

הפעם הכנתי עוגה במרקם קצת יותר דחוס עם גבינות מעט יותר שמנת

מסקרפונה 40% שומן וריקוטה פרסקה 9% שומן המרקם נהדר והטעם

נפלא גרידת הלימון מוסיפה המון אל תותרו ,דרך אגב הכנתי את העוגה

ללא תחתית אפוייה ככה אני מעדיפה .

הגשתי את העוגה עם ממרח לוטוס שהמסתי מעט במיקרו למי שרצה עוד

קצת מתיקות

לתערובת הגבינה:

6  ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג וניל

3 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

קליפה מגורדת מחצי לימון

אופן ההכנה:

מפרידים ביצים בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר  מוסיפים בהדרגה

עד לקבלת קצף יציב

בקערה נוספת מערבבים ,גבינות עם חלמונים ,תמצית וניל ,קליפת לימון ,קמח

ואבקת פודינג וניל לתערובת חלקה ואחידה .

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות בעדינות עד לאיחוד שתי התערובות

יוצקים את העוגה לתבנית עגולה בקוטר 26 ,רצוי לשמן את התבנית היטב ולהניח נייר

אפייה גם בדפנות להגבהה שהעוגה לא תגלוש ויהיה לה שוליים גבוהים לעלות .

מחממים תנור לחום 200 מעלות אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור

כ10-15 דקות ,מוציאים את העוגה מהתנור בעזרת סכין חד מפרידים מהדפנות ,

מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ממשיכים לאפות כשעה נוספת ,עד ששולי העוגה

יציבים והעוגה זהובה מעט ,מוציאים מהמקרר ומצננים .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת