00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת לימון עסיסית

20/01/2017

עוגת לימון שהכנתי בשבוע שעבר .פעם ראשונה מכינה אהבתי את העסיסיות והחמצמצות בעוגה.הכנתי בתבנית מס' 22 לדעתי אפשר בשתי תבניות אינגלייש קייק.הפרוסות שרואים בתמונות מיועדות להקפאה,שמתי כל פרוסה בשקית והקפאתי כך מתי שמתחשק לי פרוסה אני מוציאה לי.

המתכון נלקח ממאקו:http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-89b9dfddc3b5331006.htm

לעוגה:

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות (50 מ"ל) מים
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.

מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

 

בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).

 

בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.

בהצלחה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת