22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

אורז צהוב עם גזר

21/11/2016
הפעם הכנסתי שינוי בסגנון אבל לא במהות. הבנות שלי אוהבות אורז לבן בלי כלום. אולי קצת מלח וזהו. אני קורא לזה - בלי טעם ובלי ריח.
הפעם הכנסתי קצת גזר מגורר ותבלינים.
 
המצרכים לפי סדר הכנסתם לסיר. כ-6-5 מנות. שימו לב להשתמש בסיר די עמוק כי הכנסת מים רותחים מקפיצה את כל התבשיל החוצה והוא עלול לגלוש מהסיר:
קצת יותר משמינית כוס שמן זית (רצוי בטעם עדין). למי שמתקשה באומדן - חצי מרבע כוס ועוד קצת.
1 כוס אורז רגיל.
2 כוסות מים רותחים.
גזר לא גדול (אם הוא גדול אז חצי) מגורר על פומפיה גסה אבל לא בכח שהשבבים לא יהיו עבים מדי.
כפית מחוקה אבקת מרק בטעם עוף (למה בטעם עוף ולא מרק עוף אמיתי, ראו בפוסט "אוסף טיפים למטבח).
קצת (רבע כפית מחוקה) כורכום.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
 
מחממים את השמן היטב על הלהבה הקטנה במלוא העוצמה.
מכניסים את האורז (אין צורך לשטוף) ומערבבים כשתי דקות.
מנמיכים את האש למינימום ומכניסים את המים הרותחים (זהירות הכל קופץ בסיר).
מכניסים את הגזר המגורר ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מגבירים להבה, מביאים לרתיחה (זה הולך מהר) ומנמיכים את האש.
אחרי כשתי דקות מערבבים היטב. אחרי עוד שתי דקות שוב מערבבים, סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 13 דקות.
מכבים את האש לא פותחים את הסיר וממתינים 10 דקות לפחות. המהדרין מכסים את הסיר במגבת. לא יודע למה.
אם לא היו טענות - סימן שהכל בסדר.
בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת