88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת גבינה מיוחדת וטעימה מאוד, קלה להכנה

21/05/2016

משום מה בעונה הזו אני ממש מתחברת לעוגות גבינה מכל הסוגים, אולי בגלל חג שבועות שמתקרב, אולי בגלל הקיץ. מה שכן ומי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת עוגות גבינה. 

את המתכון קבלתי מדורית גיסתי, ללא ספק, אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שאני מכירה. 

המצרכים די פשוטים וזמינים בכל בית וגם ההכנה די קלה.

העוגה מתאימה לכל ימות השנה, חגים שבתות וגם לחג פסח

הכנות והערות מקדימות:

1.      אפיה בתבנית חד פעמית בגודל 26.5/30 משומנת מעט או בכל תבנית מתאימה אחרת

2.      לפני האפיה למלא תבנית אפיה של התנור במים עד גובה 3/4 של התבנית ולהכניס לתנור

3.      לא לפתוח את התנור במשך כל האפייה ועד לקירור העוגה בתנור בערך שעה לאחר גמר האפייה וכיבוי התנור

4.      להכין שתי קערות, אחת של המיקסר להקצפת החלבונים ואחת לערבוב החלמונים

מצרכים והכנת הקרם שאותו נכין קודם והוא יחכה לנו במקרר:

1.      2 שמנת מתוקה

2.      2 כוסות חלב

3.      1 חבילה אינסטנט פודינג + מה שנשאר בחבילה שהשתמשנו לשכבה הראשונה

4.      להקציף את כל המצרכים הנ"ל לקצפת יציבה וחלקה - להכניס למקרר

מצרכים לשכבה הראשונה של העוגה:

1.      6 ביצים  מופרדות

2.      500 גרם גבינה לבנה 5%

3.      1.5 כוסות סוכר

4.      4 כפות שטוחות קורנפלור

5.      4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (היתרה להוסיף לקרם לציפוי למעלה)

6.      קליפת לימון מגורדת

הוראות הכנה:

1.      לחמם תנור ל-180 מעלות (עם תבנית המים בפנים), להפריד חלבונים וחלמונים 

2.      את החלמונים לערבב עם קורנפלור, קליפת לימון, אינסטנט פודינג, גבינה וכוס אחת סוכר, להניח בצד

3.      את החלבונים להקציף במיקסר עם 1/2 כוס סוכר לקצף אחיד ויציב 

4.      לאחד בעדינות (כדי לא לשבור את הקצף) ובכמה פעמים את תערובת החלמונים לתוך החלבונים

5.      לאחר שהתערובות התאחדו למרקם חלק ואחיד, לצקת לתבנית, להניח את התבנית בזהירות בתוך התבנית עם המים שבתוך התנור, לאפות          בערך 45 דקות

6.      לאחר 45 דקות, לא לפתוח את דלת התנור. לבדוק את העוגה דרך הדלת והאור של התנור, אם העוגה לא זהובה מלמעלה, לאפות עד                    שתזהיב, אצלי מספיק הזמן הזה

7.      לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים להתקרר, לפחות שעה.

8.      לאחר שהעוגה התקררה בתנור, להוציא ולמרוח מעל את הקרם שהכנו ושמחכה לנו במקרר, לכסות בניילון נצמד ולהחזיר למקרר לכמה שעות          עד שהעוגה מתייצבת.

9.      בהגשה ולמי שאוהב, אפשר לפזר פיסטוקים קצוצים אפשר קלויים, אפשר לא קלויים 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת