77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ריבת תפוז סיני - קומקוואט

אני מאוד אוהבת להכין ריבות בבית, מכל פרי בא לי לעשות ריבות. בקיץ זה בכלל חגיגה עם הפירות, אבל גם עם הפירות של החורף, במיוחד עכשיו שיש את התפוז הסיני, קומקוואט בשפע בשווקים ויש כאלה שאפילו מגדלים בחצר/בגינה.

אצלי בחצר יש 2 עצים כאלה בתוך עציצים גדולים שבכל עונה מניבים פרי, כשאני עובדת בחצר ומטפלת בעציצים, אני אוהבת לנשנש תוך כדי.

מתכון לקונפיטורה מתפוז סיני, כאן

את הריבה הזו הכנתי מתפוזונים שאחותי שלחה לי.

מצרכים:

  1. 1 קילו תפוזונים 
  2. 3/4 קילו סוכר
  3. מיץ מלימון אחד גדול

הכנה:

  1. לשטוף את התפוזונים, לחצות כל אחד לחצי, להוציא את החרצנים, להניח במסננת עד לסיום
  2. להכניס את התפוזונים לסיר מתאים, לכסות בסוכר, אין צורך להוסיף מים, התפוזונים יפרישו מים
  3. להשאיר ללילה במקרר, להניח צלחת כמשקולת
  4. למחרת, לבשל על הגז ולהביא לרתיחה של בערך 10 דקות,
  5. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש נמוכה אבל שתבעבע, לערבב כל הזמן, על מנת שהריבה לא תישרף
  6. אם בשלב הזה חסר מים, אפשר להוסיף מעט, אתם תקבעו את רמת הסמיכות של הריבה שאתם אוהבים
  7. לבשל בערך שעה שעה וחצי, אפשר לראות לפי המרקם אם זה טוב
  8. לאחר שהריבה מוכנה, להוסיף את הלימון לערבב ולקרר
  9. להכניס לצנצנות מעוקרות, אפשר להקפיא

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת