88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת דבש, מיוחדת עם טחינה, סילאן, אגוזים וחלבה

אחרי שתכינו את העוגה הזו, לא תרצו יותר לאפות עוגת דבש רגילה.

קצת תמונות על תהליך הכנת העוגה ולאחר מכן המתכון.

מצרכים:

1.       4 ביצים שלמות

2.       2 מיכלים של שמנת ריצ` - אפשר להחליף בשמנת מתוקה רגילה

3.       1/2 כוס סוכר דמררה - אפשר רגיל

4.       1 שקית סוכר וניל

5.       2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה

6.       1/2 כפית שטוחה מלח

7.       1/2 כוס טחינה גולמית

8.       1/2 כוס סילאן או דבש, אני השתמשתי בסילאן

9.       1/2 כוס חלבה מפוררת

10.    100 גרם אגוזים קצוצים או שלמים

הוראות הכנה

1.       לחמם תנור ל-180 מעלות.

2.       בקערה גדולה לטרוף: ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.

3.       להוסיף קמח לבלילה לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה 

4.       לצקת 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26

5.       לזלף בעזרת כף חצי מכמות הטחינה, מעל הטחינה לזלף חצי מכמות הסילאן ומעל הסילאן לפזר חצי מכמות החלבה

6.       לחזור שוב על אותה פעולה: 1/3 בלילה, יתרת הטחינה, יתרת הסילאן/דבש, חלבה ומעל את יתרת הבלילה. 

7.       להחדיר סכין או כפית לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה - לפזר מעל את האגוזים

8.       לאפות בחום 180 מעלות בין 45 ל- 50 דקות

9.       העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי 

10.     המלצה בלבד: בהגשה לפזר מעט סילאן או דבש

11.    לשמור את העוגה בכלי מתאים כשהיא מכוסה

אני מאחלת לכל חברי הבלוגרים בארץ ובחו"ל שנה טובה ומאושרת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת