55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

חלת בצל

חלת בצל

בס"ד

 

מתכון נפלא לחלות בצל נהדרות + הסבר קליעת חלה מחמישה חלקים.

 

המצרכים:

2 כפות מלח

2 ק"ג קמח

4 כפות שמרים יבשים (או 2 שקיות שמרית)

6 כפות סוכר

2 כוסות שבבי בצל מטוגן יבש (לרכישה בחנויות התבלינים)

6 כוסות מים פושרים (חד פעמי)

1/2 כוס שמן + 1/4 כוס שמן

 

ביצה טרופה+ כף שמן זית

שומשום לזריה

 

אופן ההכנה:

- לקערה להכניס את המצרכים לפי הסדר המלח בהתחלה מעליו הקמח,השמרים,הסוכר,הבצל וארבע כוסות מים ולהתחיל ללוש.

- כשהבצק מתחיל להתאחד להוסיף את השמן ואת יתרת המים בהדרגה לפי הצורך.ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- לשמן קערה ברבע כוס שמן ולהניח בה את הבצק. לגלגל את הבצק בשמן,לכסות בניילון נצמד,לשים ראש שום מעליו (מזרז את התפיחה- מספיקה חצי שעת תפיחה- מניסיון) לכסות ולהניח לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח (אני שמה בתוך התנור כשהוא מכובה).

- לא לשכוח לעשות הפרשת חלה

- לחלק את הבצק ל- 30 כדורים  מעט יותר גדולים מכדור טניס.

- לשטח כל כדור על משטח עבודה בעזרת הידיים (במידת הצורך יש לקמח את המשטח) ולגלגל את הבצק לרצועה ארוכה. ליצור חמש רצועות כאלו.

- להעמיד את הרצועות אחת ליד השניה ולחבר אותן ביחד למעלה (ראו תמונה).

 

- לשים את הרצועה הראשונה מצד ימין מעל הרצועה השלישית (האמצעית) ואת הרצועה האחרונה מעל הרצועה השלישית המרכזית החדשה וחוזר חלילה עד לסיום הקליעה (ראו תמונה).

 

 

- להניח בתבנית מכוסה בנייר אפיה לתפיחה של חצי שעה.

- לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

- להבריש את הבצק בביצה מעורבבת עם שמן זית ולזרות שומשום.

- להכניס לאפיה למשך  בערך 15 דקות עד שהחלות שחומות.

**טיפ שלי: איך שיוצאות החלות מהתנור לכסות בנייר אפיה ובמגבת, החלות נשארות רכות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת