00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת פירות קייצית משמש/דובדבן

17/06/2015

IMG_2878

 

 

עונת הקיץ מביאה איתה שפע עצום של פירות


תחילת העונה המשמשים והדובדבנים בעונה מאוד קצרה ,ואחר כך 


כל סוגי השזיפים והאפרסקים .כייף אמיתי לכל חובבי האפייה.

 

נהדר לשלב את הפירות בעוגות החל מבחושות וטארטים למיניהם ואפילו בעוגות שמרים.


חיי מדף של עוגות פרי הם מאוד קצרים , לכן עדיף להכין מנות קטנות.

העוגה היא ללא חלב - פרווה , לכן יכולה להתאים כקינוח .

 

 

תערובת הבצק מתאימה ומשתלבת נהדר עם מגוון פירות אחרים.

 

 

המצרכים-  תבנית 20-22

 

2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום או לבן
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית גרד תפוז
1/2 כפית קינמון

קורט ציפורן
כוס קמח תופח ( אפשר לשלב קמח שיפון או אחר )
1/3 כוס שקדים טחונים

 

 

הפירות-


8-10 משמשים חצויים
1/2 כוס דובדבנים מגולענים 
סוכר וניל +2 כפות סוכר

 

 

 

אופן ההכנה-

בקערה לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף שמן ומיץ תפוזים.
לערבב חומרים יבשים ולהוסיף לתערובת . לשלב את התבלינים וגרד תפוז.

 

IMG_2848

להניח את המשמשים החצויים  בצלחת ולפזר עליהם את הסוכר מעורב בוניל.
לגלען את הדובדבנים ולשים דובדבן או חצי באמצע המשמש ולהניח הפוך בתחתית התבנית.

 

 

IMG_2845   IMG_2851

לשפוך חצי מתערובת העוגה מעל המשמשים. 
לשלב את הדובדבנים שנותרו בתערובת הנותרת ולשפוך מעל.

 

 

IMG_2852      IMG_2850

להכניס לתנור מחומם 170 מעלות לכ- 40-50 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה אפשר לצפות באבקת סוכר מעורבת במעט מיץ לימון. ( לא חובה)

 

IMG_2877

IMG_2890

IMG_2878

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת