00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת שכבות בצק פריך קונפיטורת משמש אגוזים ושוקולד

IMG_5206

IMG_5197

 

עוגת  שכבות נוסטלגית של פעם.


כל שנה כשמגיעה עונת המשמשים הקצרה אני מכינה את העוגה המדהימה הזאת.


עוגת שכבות עשירה, בצק פריך ומעליו קונפיטורת משמשים ביתית  אגוזי מלך,קצף ושוקולד.

אפשר להשתמש בקונפיטורה קנויה אבל הביתית היא הרבה יותר טובה.

​עונת המשמשים כל כך קצרה אז לא להתעצל ,קנו משמשים תהנו מאכילתם...אך גם לכל אוהבי האפייה,

מומלץ להכין ריבה ביתית.

 

להכנת הריבה-
קילו משמשים 
3 כוסות סוכר 
לחמם בסיר כבד , להעביר לאש נמוכה ולבשל כ30-40 דקות.
לערבב מידי פעם .
למלא צינצנות זכוכית מעוקרות .

כדי להעשיר את הריבה בטעמים אני מוסיפה מקל קינמון וכמה מסמרי ציפורן לבישול. (לא חובה )

 

IMG_4991

 

המצרכים לבצק-

 

200 ג"ר חמאה 
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
2 כפות שמנת חמוצה
2 ו3/4 כוסות קמח תופח ( כ380 ג"ר)

 

למריחה על הבצק-
5-6 כפות ריבת משמשים
חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים לפיזור על הריבה

 

שכבת הקצף-
5 חלבונים 
1/3 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל חבילה

 

לפיזור מעל הקצף-
50 ג"ר שוקולד מריר מגורד


 

אופן ההכנה-

 

. הכנת הבצק:


בקערה להניח את החמאה והסוכר, לערבב לתערובת אחידה,


להוסיף את החלמונים ושאר החומרים ולאחד לבצק.


 לשטח 2/3 מהבצק על תבנית מלבנית חד פעמית או פיירקס.

ל- 1/3 הנותר של הבצק,  להוסיף כף קמח, לאחד לבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה לפחות.

 את הבצק השטוח בתבנית, להכניס למקרר לשעה.

 

 להקציף את החלבונים עם הסוכר. לקראת הסוף להוסיף את אינסטנט הפודינג ולהקציף עוד כדקה לקצף יציב.


להוציא את הבצק מהמקרר,


למרוח את שכבת הריבה ולפזר מעליה את האגוזים.


את קצף החלבונים לשטח בעדינות מעל הריבה והאגוזים.

 

IMG_5180

 

להוציא את 1/3 הבצק הנותר מהמקפיא, לגרד בפומפיה את הבצק מעל הקצף ומעל הבצק לגרד את השוקולד המריר.

 

IMG_5185
 

להכניס לאפייה של 180 מעלות במשך כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.

 

IMG_5190

IMG_5201

IMG_5200

 בתיאבון ​אהבתם את המתכון, כנסו לדף שלי בפיסבוק 

לערכים תזונתיים של המתכון כנסו לקישור
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת