66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

צ'וקור במלית תרד וגבינות

22/05/2015
צ'וקור במלית תרד וגבינות

בס"ד

 

מאפה צ'וקור (שבלול ענק) מדהים מבצק פילו במלית תרד וגבינות, עוד מתכון נפלא לשולחן שבועות.

 

המצרכים:

1 חב' בצק פילו

50 גרם חמאה מומסת

800 גרם עלי תרד טריים

1 קופ' גבינה לבנה

100 גרם גבינה מלוחה

מלח,פלפל שחור

שומשום

 

אופן ההכנה:

- שוטפים היטב את התרד,מניחים בסיר עם מים רותחים ומבשלים חמש דקות.מסננים היטב וקוצצים.

- בקערה מערבבים את התרד הקצוץ עם הגבינות,מלח ופלפל.

- פורסים עלה פילו על משטח עבודה,מברישים במעט חמאה ומניחים מעליו עוד עלה.

- ממלאים 2-3 כפות גדושות מהמלית לאורך החלק התחתון של העלה (הקרוב אליכם), מדביקים היטב את הצדדים ומגלגלים לרולדה הדוקה.

- בתבנית גדולה של התנור (מכוסה בנייר אפיה) מניחים רולדה אחת מגולגלת לשבלול.

- ממשיכים להכין את שאר הרולדות ומגלגלים אחת מסביב לשניה ליצירת שבלול גדול.

- מורחים את יתרת החמאה ומפזרים שומשום.

- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהמאפה משחים היטב.

**הצ'וקור מעולה בהקפאה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת