00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת גבינה שוקולד בניחוח בייליס

עוגה גבינה ושוקולד טעימה מאוד. לאחר האפייה, מקררים היטב לילה במקרר ואז נהנים מפינוק נהדר. אפילו מי ששונא עוגות גבינה ייהנה ממנה, ואף בטעות חשב שמדובר במוס שוקולד (ושונא גם מוסים), אבל את העוגה זלל + ווידא שלא ירמו אותו בחלקו... surprise

המצרכים:

 

לתחתית:

160 גר' עוגיות חמאה (השתמשתי בביסקויט מרי), טחונות

50 גר' חמאה מומסת

40 גר' שוקולד, מומס

2 כפות ליקר בייליס

 

למלית גבינה:

1 קופסאת גבינה לבנה

1/2 פחית חלב מרוכז (200 גר')

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

2 ביצים

60 גר' שוקולד, מומס

1 כף אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי:

50 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

50 גר' שמנת מתוקה

2 כפות חלב

2 כפות ליקר בייליס

 

אופן ההכנה:

- מערבבים היטב חומרי התחתית.

- מרפדים תבנית אפייה עגולה בנייר אפייה. משטחים ומהדקים היטב את חומרי התחתית.

- הכנת המלית: מערבבים יחד גבינה לבנה, חלב מרוכז, שמנת מתוקה וביצים לבלילה חלקה, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים פנימה. מוסיפים את הפודינג ומערבבים הכל לתערובת אחידה וחלקה.

  שופכים מעל התחתית בזהירות.

- אופים כ-45 דק' עד שעה בחום 150 מעלות, העוגה עדיין רוטטת באמצע.

- מצננים.

- מכינים ציפוי: שמים בקערה מתאימה למיקרו את השוקולד, השמנת המתוקה והחלב וממיסים בפולסים של 30 שניות (לחלופין ניתן להביא את השמנת המתוקה והחלב לסף רתיחה ואז לשפוך מעל השוקולד), מוסיפים את הבייליס ומערבבים.

- מצפים את העוגה.

- מעבירים למקרר ללילה או יותר. מגישים קרה.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת