00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

כדורי מרציפן ודובדבן מצופים בשוקולד

אני מתה על השילוב של פיסטוקים ודובדבני אמרנה, מדובר פשוט בשילוב מושלם. בעקבות כך יצרתי את הרעיון לבונבונים המאוד טעימים האלה עם מרציפן, פיסטוקים, דובדבני אמרנה ומעל הכל מצופים בשוקולד - יאמי, ודרך אגב הם קלים להכנה ועם זאת נראים מרשימים ביותר.

המצרכים (ל-8 כדורים):

100 גר' מרציפן טבעי ואיכותי (אני השתמשתי ב"מרציפן נטו" של שקד תבור)

5-6 פיסטוקים קלויים, טחונים גס (אפשר פשוט לשים בשקית ולשבור אותם עם פטיש שניצלים)

1 כפית מחית פיסטוק (להשיג בחנויות מתמחות)

8 דובדבני אמרנה (להשיג בחנויות מתמחות)

קצת אבקת סוכר

40 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

1 כף שמן קנולה

אבקת זהב אכילה, לאיבוק

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את המרציפן והפיסטוקים הקצוצים, מעבדים קצת עד שהמרציפן רך. מוסיפים מחית פיסטוק ומעבדים (ניתן בעזרת מזלג) עד שהתערובת אחידה.

2. שמים בקערה אחרת קצת אבקת סוכר, מניחים בה את דובדבני האמרנה ומגלגלים לציפויי שלהם.

3. מחלקים את תערובת המרציפן ל-8 פיסות. לוקחים פיסה ובעזרת היד משטחים אותה למן עיגול עם גומחה. שמים באמצע דובדבן וסוגרים מסביב את המרציפן שיכוסה מכל הצדדים. מגלגלים לעיגול יפה.

4. מניחים בקערה מתאימה את השוקולד וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות, מוסיפים כף שמן ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה.

5. מגלגלים כדור מרציפן ממולא בתוך השוקולד כך שיצופה היטב.

6. מרפדים צלחת בחתיכת נייר אפייה. ומניחים מעל את הבונבון המצופה.

7. בעזרת מברשת נוטלים קצת מאבקת הזהב ומפזרים מעל השוקולד לפני שמתקשה. ממשיכים ככה עם שאר העיגולים.

8. נותנים להם לנוח 15 דק' בצד עד שהשוקולד מתקשה.

9. שומרים במקרר.

מומלץ להגדיל כמויות.....

מבט מבפנים (ד"א אלו שבשני שוקולודים - מריר ולבן - זה משהו אחר. לא לדאוג surprise יש מתכון בנפרד):

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת