00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

קוביות בצק פריך, פרג ושוקולד מעלפות...

09/03/2015

 

לכל אוהבי הפרג והמכורים... פשוט מעדן.

וכל מילה מיותרת.

 

המצרכים-

לבצק -

125 ג"ר חמאה רכה

200 ג"ר קמח

ביצה

1סוכר וניל

4 כפות סוכר

 

המילוי-

250 ג"ר פרג טחון טרי

2 כפות זרעי פרג

3/4 כוס סוכר

100 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל חלב

2 כפות סולת

1 כף קמח

גרד מלימון גדול

1 סוכר וניל

2 ביצים מופרדות

2 כפות סוכר

30 ג"ר חמאה

2 כפות שקדים מולבנים ( לא חובה)

 

 אופן ההכנה-

הכנת הבצק - להניח בקערה את החמאה ולהקציף עם הסוכר והביצה להוסיף את שאר המרכיבים לבצק אחיד.

3/4 מהבצק לשטח בתבנית משומנת מלבנית. ולהכניס לקירור . את רבע הבצק הנותר להכניס למקפיא.

לאחר שהבצק בתבנית התקרר, לדקור אותו מעט במזלג ולאפות אותו כ-15 דקות  בחום 170-160 ולהוציא לקירור.

המילוי-

להניח בסיר חלב, שמנת, פרג, סוכר ,סולת וקמח. לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.

להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה  הוניל וגרד הלימון.

לקרר את התערובת.

להפריד את הביצים. את החלמונים לשלב לתערובת .

את החלבונים להקציף לקצף עם 2 כפות סוכר . לשלב את החלבונים לתערובת הפרג.

 

 

לסדר  את תערובת הפרג על התחתית האפויה , לפזר את השקדים המולבנים ולגרד את הבצק הקפוא.

לאפות בחום 160 מעלות כ-50 דקות.

לאחר הקירור אפשר לחתוך לקוביות  ולהשאיר כך-

 

ואפשר לצפות מעל בגנאש שוקולד-

100 ג"ר שוקולד מריר 

להמיס עם 150 ג"ר שמנת מתוקה 

להוסיף מעט רום ולשפוך מעל העוגה.

לקרר ואז לחתוך. 

להנות מכל ביס...

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת