44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

צמת שמרים שוקולד וקוקוס - כולל טיפים למתקשים

אם גם אתם נתקלתם במתכון הויראלי הזה, והבטחתם לעצמכם שאתם חייבים לנסות, אבל כמוני, גם אתם לא העילוי הכי מרשים במטבח - הנה כמה טיפים שאולי יעשו לכם את החיים קלים (ונקיים...) יותר.

האיש שלי, חובב שוקולד וקוקוס ידוע. ואם אפשר את השנים ביחד - מה טוב.

אז למרות שזה נראה מאתגר ממידותי - בשבילו הייתי חייבת לנסות.

 

אז התחלנו עם המתכון לבצק (כמות מספיקה ל-2 עוגות)-

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

כף שמרים יבשים (או חצי חבילה / חצי קוביה שמרית)

1/2 כוס סוכר

100 גרם חמאה

2/3 כוס חלב פושר

2 ביצים גודל M

1/2 כפית מלח

 

בהעדר מכשירים, אני - כמו שסבתא שלי אומרת - עושה ביד. יעני לשה.

האמת יצא בצק מעולה. מעט דביק, אבל לא משהו שקצת קמח לא יכול פתור.

 

למלית קוקוס (גם כאן הכמות מספיקה ל-2 עוגות ויותר)

כוס חלב

3/4 כוס סוכר

40 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

200 גרם קוקוס

גרידת לימון (לא חובה)

 

בזמן ההתפחה הכנתי את מלית הקוקוס, וגם היא נשארה בצד, להתקרר.

 

 

ורק לוודא שיש בבית-

למלית השוקולד (כמות ל-2 עוגות)

3 חבילות שוקולד חלב

 

לציפוי-

ביצה טרופה עם כף מים

 

 

 

 

ואז הגיע הרגע הגורלי....

אולי לכם זה ברור, אבל אני פידרתי לי משטח עבודה, ורדדתי.

והעמסתי חצי מכמות הקוקוס.

והנחנו (קבלתי עזרה...) טבלה וחצי שוקולד חלב.

 

 

 

ואז חתכתי. אבל הבצק היה מרודד דק מדי, אז הוא נקרע.

אז טיפ ראשון - יש לוודא לא לרדד דק מדי.

 

אחרי שאכשהו החבאנו את השוקולד עם קליעה עקומה - באתי להעביר את הכבודה לתבנית...

טיפ שני - לעבוד מראש על גבי נייר אפיה!!....

לא ניתן להרים את כל העסק הזה לתבנית מבלי שיתפרק.

 

אז ככה זה נראה בגרסת המקור-

 

וככה זה נראה אצלי, כעבור שעות בודדות...

אז טיפ שלישי - אם חשבתם להגיש אותה לאורחים מחר, אל תשאירו אותה היום לבד..

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת