00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

בורקס סביח משגע ומפנק לכל המשפחה. מוגש עם רוטב טחינה

18/01/2015

 

 

נשאר לי בצק עלים מגלילות קצפת שהכנתי בפוסט הקודם. 

אז כמו כל פעם הראש עובד על טעמים חדשים ומפתיעים.

הביצים הקשות התבשלו בסיר והחציל נקלע על אש הגלויה.

יופי אמרתי לעצמי הנה לך מילוי חציל וביצה שילך נהדר עם רוטב טחינה.

ובאמת הבורקס ממש טעים ומפנק ביותר לכל המשפחה.-וכמובן קל הכנה ופרווה. (כמובן ניתן להכין עם בצק מאלווח. או לשומרים עם בצק פילו).

 

 

החומרים ל-2 פסים  בצק עלים אפויות עם מילוי.;

4 רצועות בצק עלים בגולך של כ-10 ס"מ רוחב ואורך כ-25-30 ס"מ

1 חציל בינוני קלוי על האש מקולף וקצוץ גס בסכין. לטבל את החציל בקצת מלח ופלפל. מי שרוצה יטגן חצילים אבל זה לא רצוי כי בצק עלים גם כך שמן, הייתי ממליצה במקום טיגון לחתוך את החצילים לקוביות לבזוק עליה מלח, פלפל ושמן זית כ-2-3 כפות להכניס לתנור בחום גבוה כ-20 דקות עד שהחציל רך אך לא יותר מידי כי עוד יאפה בתוך התנור עם הבצק.

4 ביצים קשות, חתוכות לחצי.

שומשום לפיזור.

רוטב טחינה - להכין טחינה יותר דלילה

אופן ההכנה;

מניחים שתי רצועות בצק עלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לכל האורך מניחים חצי מכמות מלית החצילים להשאיר שוליים ללא המילוי כדי שרצועות הבצק המכסה יוכל להצמד.

מניחים לכל אורך מלית החציל  כ- 4 חצאי ביצים , ממליחים מעט ומפלפלים.

עכשיו מכסים ברצועות בצק, מ-2 הרצועות בצק  חותכים רצועות בצק ומכסים שתי וערב לפי רצונכם.

או ניתן  לאורך הרצועה לחרוץ  פסים באמצע ואז לכסות את הביצים.

בבורקס הזה העיקר  שיהיו חריצים לא מכוסים שבאת ההגשה , נזלוף קצת רוטב טחינה והוא יכנס מעט לתוך מלית הבורקס.

להרטיב מעט עם מברשת במים את רצועות הבורקס ולפזר שומשום.

לאפות בחום של 170 מעלות עד לבצק יפה וזהוב.

לפני ההגשה לחתוך למנות ולזלף מעל קצת  מרוטב הטחינה, ולהתפנק.

 

מניחים על התבנית 2 רצועות בצק.

שמים מלית חציל שרוף חוץ מהשוליים.

מניחים חצאי ביצים.

מכסים עם רצועות בצק שתי וערב העיקר שישארו חריצים כדי שרוטב הטחינה בהגשה יחדור לתוך הבצק.

עוד אפשרות כיסוי לחרוץ פסים את רצועת הבצק המכסה. ולכסות להדק שוליים. להרטיב קצת במים עם מברשת לפזר שומשום ולאפות.

הבורקס מוכן להגיש מעל עם רוטב טחינה. ולהתפנק.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת