2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוף בתנור עם ירקות ...

יום שישי בערב ארוחת שבת המשפחה יושבת לשולחן המון מטעמים אבל עוף  חובה שיהיה ,לא משנה באיזה תיבול

עם ירקות בלי ירקות עם לימון ,עם פפריקה העיקר עוף ,האמת אהוב על כולם מקטן עד גדול וכשזה עשוי היטב בתנור

וצלוי אין טעים מזה ,ארוחה בתבנית ..

מצרכים:

חלקי עוף כמספר הסועדים (אני משתמשת בשוקיים וירכיים)

4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות

2 בטטות קלופות וחתוכות לצ'יפס עבה

2 בצלים חתוכים לרבעים

4 גזרים קלופים וחתוכים לרבע

4 כפות שמן זית

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1 כף תבלין גריל עוף

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כוס מים רותחים

2 כפות סילאן

אופן ההכנה :

בקערה קטנה לערבב שמן זית ,תבלינים  חוץ מהסילאן והמים ,לתבל את העוף להניח בצד ,

לשפוך את המים החמים ליתרת התבלינים בקערה לערבב ,לסדר את הירקות בתבנית ,לצקת את

התבלינים שערבבנו עם המים לעסות היטב את הירקות שיצופו כולם בתבלינים ,לסדר

מעל את חלקי העוף ,את הסילאן לפזר בעזרת כפית מעל העוף והירקות ,לכסות בנייר כסף ,

להכניס לתנור בחום בנוני גבוהה 190 מעלות לאפות כשעה וחצי ,להסיר את הנייר כסף לאפות

עוד 10-15 דקות עד שהעוף צלוי היטב .

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת