33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

 

אל העוגה הזו נחשפתי בעקבות נאוה, אישה מקסימה שמבחינתי היא נאוה ללא הפסקה.

אחרי שראיתי תמונה של העוגה, זכיתי לטעום אותה בתערוכת האמן ביריד שהתקיימה לפני כחודש במילאנו.

בדוכן המתוקים האמריקנים היא ישבה לה שם בנחת ורכשנו חתיכה גדולה שלה בעבור 5 אירו.

לדעתי מדובר לפחות ב-2 מנות אם לא 3.

הם פיזרו מעל העוגה מעט שבבי קוקוס, לדעתי אין טעם בהם.

היא שאלה אם נרצה "רוטב שוקולד" מעל? ויתרנו.

רציתי לטעום את העוגה כמו שהיא צריכה להיות בלי תוספות.

אחרי שחפרתי קצת ברשת וניסיתי למצוא מתכון שיתאים לי מבחינת הדחיסות והטעם שזכרתי.

מצאתי מתכון אחד ובחרתי לשלב בו עוד מתכון – ככה שהמתכון שתקבלו כאן הוא בעצם 2 מתכונים עם שינוי קטנצ'יק שלי.

אתן גם מתכון להכנת רוטב השוקולד, לדעתי הוא מוסיף מאוד וכדאי להגיש אותו עם העוגה – בצד או מעליה זו כבר הבחירה שלכן/ם

 

מצרכים לכדורי ריקוטה קוקוס (מאומץ מהבלוג של בננה שוקולד):

250 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם שבבי קוקוס לבנים

50 גרם סוכר

2 חלמוני ביצה

2 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה:

להשתמש במקציף של קערת המיקסר ולהניח בו את הריקוטה עם הסוכר, להתחיל להקציף אותם ואז להוסיף את חלמוני הביצה ואת הקורנפלור, לבסוף להוסיף בערבוב האחרון את שבבי הקוקוס.

אצלי התקבלה עיסה די דביקה שיצרתי ממנה מעין כדורים בגודל מעט יותר קטן מכדור פינג פונג ואיחסנתי במקפיא עד שסיימתי להכין את החלק של עוגת השוקולד.

 

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

 

מצרכים לעוגת השוקולד (אימצתי את מתכון הבראוניז הבסיסי של קרין גורן עם תוספת קטנה שלי):

250 גרם שוקולד מריר קצוץ

250 גרם חמאה

300 גרם סוכר

1 כפית תמצית וניל

מספר טיפות של תמצית רום – לא חובה אבל אני אוהבת את השילוב עם השוקולד

4 ביצים

350 גרם קמח

½ כפית מלח

1 כוס חלב 

 

אופן ההכנה:

להניח בסיר על אש קטנה את החמאה, החלב והסוכר עד שמתחממים והסוכר נמס – לשים לב שלא מגיעים לרתיחה!

להוסיף את השוקולד המריר ואחרי חצי דקה כשנמס מעט לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

להוסיף את הקמח בפעמיים, להוסיף את המלח ואת תמצית הוניל (וגם את טיפות תמצית הרום אם החלטת להוסיפן).

לבסוף להוסיף את הביצים ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

לשמן תבנית מרובעת ולמזוג לתוכה את הבלילה.

להוציא את כדורי הריקוטה-קוקוס מהמקפיא, לעצב אותם מעט (שיהיו קצת יותר עגלגלים) ולהניח בשלשות עם מעט רווח ביניהם - אני עשיתי שורות של שלשות וביניהן שמתי זוג כדורים יותר קטנים (נשארו לי כדורים שחציתי לשניים וגלגלתי, אותם הנחתי בין השלשות).

לדחוף מעט את הכדורונים אל הבלילה שרק יציצו ולאפות בחום של 160°c למשך כחצי שעה.

שימו לב שזמן האפייה משתנה מתנור לתנור, היו עם היד על הדופק שכדורוני הריקוטה לא יישרפו אלא שהחלק הלבן שממנו הם מציצים יהיה שחום (שלי היו חצי דקה יותר מדיי לפי הצבע surprise)

 

בזמן שהעוגה בתנור הכינו את רוטב השוקולד!

 

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

 

מצרכים לרוטב שוקולד:

60 מ"ל חלב

2 כפות סוכר

2 כפות גדושות קקאו מר

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

אופן ההכנה:

לחמם בסיר את החלב ולהוסיף לו את הסוכר ואת אבקת הקקאו, כאשר הם נמסים להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

 

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

 

במידה והחלטתן/ם להגיש את העוגה כאשר היא מצופה ברוטב השוקולד, אז כאשר העוגה יוצאת מהתנור עשו בה חורים באמצעות קיסם שיניים נקי מסביב לכדורי הריקוטה-קוקוס. מזגו מעל הכל את רוטב השוקולד והעוגה מוכנה להגשה! בתמונה למטה תוכלו לראות את העוגה כשעה לאחר הציפוי.

 

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

 

לבריאות ובתיאבון! שתהיה לכולנו שנת 2015 פורייה ומלאת בשורות משמחות!

 

עוגת נאוה – עוגת שוקולד עם כדורי קוקוס ריקוטה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת