2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

דג ברוטב פיקנטי

 

דג ברוטב פיקנטי או חריף הכל נתון לטעמכם ,אצלי אוהבים את הדג פיקנטי לא חריף מדי ,

תכינו חלה טרייה ותתענגו .גם סוג הדג נתון לשינוי ,אפשר להשתמש בלוקוס,פילה מושט ,בורי ,

אני השתמשתי בפילה נסיכה .

מרכיבים:

6 חתיכות פילה נסיכת הנילוס

1 עגבנייה גדולה בשלה פרוסה לפרוסות

1 גמבה חתוכים לרצועות דקות

 4  שיני שום קלופות

2  פלפלים מתוקים יבשים

2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)

1 פלפל  חריף יבש (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)

צרור קטן של כוסברה קצוצה דק

לרוטב:

11/2 כפות פפריקה מתוקה

 1/2   כפית פפריקה חריפה

 1/2   כפית מלח

 1/2  כפית כורכום

1/4 כוס שמן

1 כוס מים

הוראות הכנה :

משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות

.מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים.

בסיר רחב ונמוך מניחים את פרוסות העגבנייה ,רצועות הגמבה, השום ,הפלפלים היבשים

,והלימון הכבוש ,מניחים מעל את הדגים,

.בקערה קטנה מערבבים ,שמן, פפריקה, כורכום, מלח,

יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.

מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים בזהירות  כוס מים מסביב לדפנות הסיר

מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה,מבשלים כ15 דקות ,מפזרים

את הכוסברה הקצוצה מעל הדגים ,ממשיכים לבשל ללא מכסה עוד 10 דקות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת