33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

תמר המעדן של הטבע.

הסכמתי להיות נסינית בפעילות שולחן התמר של מועצת הצמחים ותפוז, מכמה סיבות. 

 אני מאוד אוהבת תמרים מכל הזנים בעיקר מג'הול. 

 

תמר מג'הול .....ותמר אמרי. 

 devil מאוד כייף להשתתף בפעילות של תפוז, לקבל אריזה מרשימה הביתה, לטעום,להתנסות, לחשוב ולדמיין מה אני אכין ממתנה זו וכמובן מה אכתוב...

 בכל הנוגע לפירות התמר יש להם עיניין ואתגר גדול מאוד בעברי ובצעירותי. 

 בצבא שרתתי בנח"ל, הגרעין שלי היה מיועד לקיבוץ יוטבתה , בזמן השירות והשהייה בקיבוץ עבדתי במטע בתמרים בגדיד וכמו כן בבית האריזה בערדום , של מועצה איזורית אילות. כמויות התמרים שעברו תחת ידי במיון ובאריזה , וכמובן בטעימה ואכילה היתה בלתי נלאית..ולמזלי לא נס ליחו של התמר בעיני , תמרים מהויים לי ממתק ומעדן.

 זכרון נוסף יש לי עם מעדן התמר...לפני "הטיול הגדול" לחו"ל, ארצות הברית, עבדתי כמנקה במספר בתים וגם כמלצרית באולם אירועים. אחד הבתים היה בגבעתיים אצל משפחה עירקית ועד היום אני מתגעגעת לטעם של עוגיות "בעבע בתמר" , עוגיות ממולאות תמרים, שבעלת הבית היתה מכינה לחג פורים...אני הייתי עוזרת להם לחסל את העוגיות עד לחג הפסח.

 כשקראתי את הספר "בית הסודות" ,של מיכל חזון, התלהבתי מכך שבתחילת כל פרק המחברת פירגנה במתכון מהמטבח העירקי...כשהגעתי לפרק שבו נתנה את המתכון של "בעבע בתמר" עברה בי המחשבה על העוגיות וטעמן שאני מכירה. 

היום הגיע החבילה של תפוז ...נכון שיש הרבה מתכונים שניתן להכין עם תמרים אבל החלטתי לחקור אודות המתכון ולפי הפרק המסופר אפילו קניתי תבלין מתאים למאפה.."חוואייג' עיראקי לאפיה, תערובת שחצייה אניס טחון וחצייה קימל" ....הריח מדהים. 

לפני שאשתף במתכון אספר לכם שכנטורופתית אני מאוד אוהבת להמליץ על תמרים כממתק, כשמחפשים משהו מתוק..הוא עדיף על שוקולד או עוגיות או מוצרים אחרים בעלי תכולת סוכר גבוהה ושומן. 

כמו כן ,אני ממליצה על  תמר, כארוחת ביניים בשילוב עם אגוזי מלך כדי לשמור על ערך גליקמי בינוני ותחושת שובע לאורך זמן.

תמרים מכילים רכיבים תזונתיים טובים:

 סיבים תזונתיים, ובכך מטיבים עם מערכת העיכול במצבים של עצירות וחילוף חומרים איטי. 

 מינרלים כברזל , חשוב בתפריט לאנשים הסובלים מאנמיה.

 אשלגן, מטיב בתפריט מאוזן לאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה,  

 נוגדי חימצון כפוליפנולים המטיבים עם עורקי וכלי דם. 

 כשעושים פעילות גופנית לתמרים יש יתרון כפחמימה זמינה, אנרגייה מיידית לפני , במהלך ואחרי אימון כושר או אירובי. 

בימינו כשמדברים על מזון מן הטבע, נטול חומרים משמרים וצבעי מאכל  אז תמר הוא המאכל המיידי להגדרה. הפרי מתייבש ומבשיל באופן טבעי על העץ ,נקטף, נארז ומוכן לאכילה. 

 ניתן למצא מגוון של זנים בעלי מרקמים וטעמים שונים...מג'הול- עסיסי ,מתוק ורך. חלאווי- בטעם טופי קרמל, דקל נור- מרקמו קשה וטעמו דבש, דרי- שוקולד, אמרי- מעט יבש ומתוק, חדראווי- ארומתי, תמר צהוב , תמר לח- חיאני- טעמו גלידתי. 

ועכשיו למתכון..אותו קיבלתי מידיד שלנו,ממוצא עירקי, צילם מתוך ספר של תבשילים ומאפים של עירק, בנוסף גם צפיתי בסירטונים ביוטיוב והצלבתי כמויות.כמו שהידיד אמר בבגדד לא היה קמח מלא רק לבן. 

חומרים:

1 ק"ג קמח

1 כף שטוחה מלח

50 גרם שמרים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת

1 כף חוואג' עירקי לאפייה, תתפלאו אך ניתן למצא בחנויות תבלינים...הריח מאלף.

במידה והטירחה גדולה מידי אז גרד של תפוז או הל טחון גם יתבל את הבצק.

21/2 כוסות מים פושרים...."וכמו בכל בצק, העיניין הוא לתת לקמח כמה מים שהוא לוקח, ולמים כמה קמח שהם לוקחים, ולהזהר, כי שמרים פוחדים ממים קרים ועל כן המים חיבים להיות חמימים ונעימים". 

למילוי:

1/2 ק"ג תמרים- ניתן להשתמש בחבילת תמרים מגולענים ומרוסקים או בטריים שמגלענים וחתוכים באופן גס 

2 כפות שמן

להכנה:

1 ביצה טרופה

שומשום

להכנת הבצק:  

מערבבים בקערה את חומרי הבצק למעט המלח והתבלין , אחרי לישה קצרה , בעוד הבצק מתרקם להוסיף אותם וללוש לבצק חלק ורך. 

מניחים להתפחה . כשהבצק תפח לשים שוב ומחלקים ל 30 כדורים. 

להכנת המילוי: מגלענים את התמרים ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן דוחסים ומערבבים בכף עד שהתמרים מתרככים.מסירים מהאש ומצננים.

על כף יד משטחים כל כדור בצק, מניחים במרכזו ככפית פלוס, ממרח תמרים וסוגרים מעליו את הבצק לכדור, משטחים מעט לעובי של 1/2 ס"מ, ניתן עם מערוך או בעזרת היד. 

מנקדים עם מזלג את החלק העליון של העוגייה כדי שהבצק לא יתפח, מורחים ביצה טרופה ושומשום.

אופים כ 20 דקות, עד שהעוגייה מזהיבה בחום של 180 מעלות. 

באחד הסירטונים שראיתי , נאמר שהעיראקים לקחו את העוגיות לקולנוע, לסינמה. 

ניתן גם להקפיא. 

כפי שאתם קוראים אני מאוד מושפעת מהספר.

חייבת לשתף ששלושת הספרים האחרונים שקראתי .."אשת הסנדלר", "מלכת היופי של ירושלים" ו"בית הסודות"...גרמו לי להנאה גדולה וכייף עצום . 

תודה שקראתם. 

שבת שלום לכולם. 

אתי. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת