00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

פינוקי קיץ מרעננים מפירות וירקות טבעיים

02/06/2014

הקיץ הגיע ואיתו הוא מביא ימים חמים הגורמים לנו לרצות להתרענן ולהתקרר.מה יותר פשוט מליהנות מקרטיבים מרעננים מצננים ומפירות טבעיים.הטעמים והצבעים המרהיבים הם רק יתרון. קבלו את מצעד פינוקי הקיץ לנכדים,ילדים ומבוגרים.מבחר קרטיבים בריאים ומיוחדים לצינון ימי הקיץ החמים.

תה ירוק בזיליקום ולימון

המרכיבים

1 לימון סחוט טרי

3 כוסות מים רתוחים

10 עלי בזילקום 

2 תיונים תה ירוק

3 כפיות סוכר סטיביה (הכפית המניטורית המגיעה ביחד עם הסטיביה)או 3/4 כוס סוכר רגיל לבן

אופן ההכנה

משרים את התיונים במים הרותחים למשך 5 דקות מוסיפים את עלי הסטביה או הסוכר ומערבבים. חותכים את עלי הבזיליקים ומוסיפים לתה ביחד עם מיץ הלימון, ממתינים כ - 20 דקות ומסננים. מזגו לתבניות מתאימות הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו ללילה שלם.

 סלק ופירות יער

המרכיבים 

2 סלקים בינוניים 

200 גרם תותים

200 גרם פטל

4 כפיות סוכר סטיביה או 1/2 כוס סוכר לבן 

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות מים

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

בשלו את התותים והפטל בסיר קטן על אש נמוכה הוסיפו 2 כפות סוכר והמשיכו לבשל תוך כדי מעיכה, עד שהפירות יגירו נוזלים ויהפכו לרסק (7 - 10 דקות לערך) הסירו מהאש.הוסיפו את החומץ המים והפלפל הגרוס ערבבו והעבירו לתבנית מתאימה - עד מחצית מהגובה של תבנית הארטיקים (על מנת לקבל שני גוונים) הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך שעה.. סחטו את הסלק במסחטת פירות קשים והוסיפו את יתרת הסוכר ערבבו היטב,הוסיפו את מיץ הסלק אל הארטיקים שהכנו והקפיאו ללילה שלם. למי שאין מסחטת מיצים קשים יכול לבשל את הסלק עד לריכוך להעביר לבלנדר או למעבד מזון ולסנן ואז להוסיף לארטיקים.

 סלרי ובזיליקום

המרכיבים לסירופ:

1-1/4 כוסות מים

3 כפיות סוכר סטביה או 1 כוס סוכר לבן

10 עלי בזיליקום

המרכיבים לקרטיב:

1/2 - 1 כוסות מיץ סלרי

קורט מלח

אופן ההכנה:

הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה בשלו כ 10 - 7 דקות. הסירו מהאש חתכו את עלי הבזיליקום והוסיפו לסירופ קררו וסננו. ערבבו את מיץ הסלרי עם הסירופ הוסיפו את המלח וערבבו. העבירו לתבניות מתאימות הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך 10 שעות לערך. למי שאין מסחטת מיצים קשים אפשר לערבב ביחד בבלנדר או במעבד מזון לסנן לאחר מכן להעביר לתבניות.


אבטיח פיקנטי

המרכיבים

3 כוסות אבטיח חתוך לקוביות

2 עגבניות

1 פלפל קטן פרוס לטבעות דקות (לא הכרחי)

אופן ההכנה

השרו את העבניות במים רותחים למספר שניות, הסירו את הקליפה.העביר את האבטיח והעגבניות למעבד מזון והפעילו עד לריסוק. סננו את האבטיח הוסיפו את הפלפל וערבבו. הניחו את התערובת במקרר למשך שעה, לאחר מכן העבירו לתבניות מתאימות הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך 10 שעות לפחות.


אבוקדו טרופי

המרכיבים

2 אבוקדו

2 ליים סחוטים טרי

3/4 כוס חלב קוקוס

20 עלי טרגון טריים

1/4 - 1 כוס מים

4 כפיות סוכר סטיביה או 1 כוס סוכר לשיקולכם

אופן ההכנה

הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה למשך 7 דקות. הסירו מהאש והוסיפו את עלי הטרגון הניחו בצד לרבע שעה לספיגת הטעמים.ערבבו את מחית האבוקדו עם חלב הקוקוס הוסיפו את הסירופ וערבבו. העבירו את התערובת לתבנית מתאימה הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו ל - 10 שעות לפחות


רימון לימונדה

המרכיבים

3/4 כוס מיץ ליים סחוט טרי

1/2 - 2 כוסות מים

1 גרגרים מרימון שלם

3 כפיות סוכר סטביה או לחילופין 1/2 כוס סוכר רגיל

אופן ההכנה

ערבבו ביחד את הסוכר המים ומיץ הליים עד שהסוכר נמס. מלאו תבניות מתאימות והוסיפו את גרגירי הרימון ומקלות הארטיקים הקפיאו למשך לילה שלם.

קרטיבים חלביים

וניל תאנה ושמנת חמוצה

המרכיבים

1 כוסות חלב

1 תרמיל וניל

1 כוסות שמנת חמוצה

3 כפיות סוכר סטיביה או 1/2 כוס סוכר לבן

3 תאנים פרוסים 

אופן ההכנה

חממו את החלב הסוכר והתוכן של תרמיל הוניל על אש קטנה עד שהסוכר נמס.כשהחלב התקרר הוסיפו את השמנת וערבבו לתערובת אחידה העביר למקרר למשך שעה.מלאו כל תבנית ב 2 ס"מ של תערובת הוסיפו מקל של ארטיק והקפיאו למשך שעה. לאחר ההקפאה הראשונית הוסיפו פרוסות תאנים ואת שארית התערובת והקפיאו ל 10 שעות.


לאסי מנגו

המרכיבים

1 מנגו חתוך 

1 כוס יוגורט

1 כוס מים

4 כפיות סוכר סטיביה או לחילופין 3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. העביר את המנגו וכף מהסירופ למעבד מזון והפעילו עד ליצירת תערובת חלקה.ערבבו את תערובת המנגו עם חצי כוס יוגורט וחצי כוס סירופ לתערובת אחידה. בכלי נפרד ערבבו את היוגרט הנותר עם הסירופ שנותר לתערובת אחידה.קררו את שני התערובות במקרר למשך שעה.בתבניות מתאימות צרו שכבות של סירופ ויוגורט ומנגו ויוגורט כדי ליצור טקסטורה מעניינת לקרטיב הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך 10 שעות לפחות.


אוכמניות וגבינת עיזים

המרכיבים

1 כוס חלב

3 ענפי תימין

1/2 כוס דבש

1/2 כוס גבינת עיזים

1 כוס אוכמניות טריות

3 כפיות סוכר סטיביה או 4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

חממו 1/2 כוס חלב והתימין על אש נמוכה עד לסף רתיחה.הוסיפו את הדבש וערבבו היטב ,העבירו את החלב לקערה אחרת להתקררות. ערבבו את החלב הנותר עם הגבינה ביחד סננו את החלב עם התימין וערבבו ביחד עם תערובת הגבינה.בסיר נפרד חממו את האוכמניות והסוכר תוך כדי מעיכה עד להמסת הסוכר. חברו את שתי התערובות של הגבינה והאוכמניות אין צורך לערבב כדי ליצור טקסטורה מעניינת .העבירו לתבניות מתאימות והוסיפו את מקלות הארטיק והקפיאו ללילה שלם.


קרטיבים למבוגרים בלבד

אשכולית בזיליקום וודקה

המרכיבים

1/2 - 1 מיץ אשכוליות צהובות

1 אשכולית אדומה חתוחה לחתיכות

1 כוס מים 

5 עלי בזיליקום

1/4 כוס וודקה

4 כפיות סוכר סטיביה או 3/4 כוס סוכר לבן

אופן ההכנה

בסיר קטן הוסיפו את המים והסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.הוסיפו את עלי הבזיליקום והניחו להתקררות למשך רבע שעה.סננו את עלי הבזיליקום והוסיפו את מיץ האשכוליות והוודקה ערבבו היטב. העבירו לתבנית תאימה הוסיפו את חתיכות האשכולית ומקלות הארטיק והקפיאו ל 10 שעות.

מרגריטה קיווי

המרכיבים

1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי

2 כוסות מים

2 כפות טקילה

2 קיווי פרוסים

4 כפיות סטיביה או לחילופין 1/2 כוס סוכר לבן

אופן ההכנה

ערבבו את כל המרכיבים ביחד חוץ מהקיווי. חשוב לא להוסיף יותר מידי מרגריטה מאחר שאז הקרטיב לא יקפא. לסדר בתבניות מתאימות להוסיף את חתיכות הקיווי ומקלות הארטיק ולהקפיא ל 10 שעות.

רימון ויין מבעבע

המרכיבים

1/2 כוס גרגירי רימון

1 מיץ רימונים סחוט

1 מיץ מליים סחוט טרי

1 ליים פרוס דק

1/2 -1 כוס יין מבעבע (קאווה)

3 כפיות סטיביה או לחילופין 1/3 כוס סוכר רגיל

אופן ההכנה

ערבבו את מיץ הרימון 2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס העבירו לתבניות מתאימות עד מחצית מהגובה התבנית הוסיפו גרגירי רימונים ומקלות של ארטיק והקפיאו למשך שעתיים. ערבבו ביחד את יתר החומרים חוץ מפרוסות הליים. הוציאו את התבניות מהמקפיא, הוסיפו את תערובת היין ופרוסות לימון הקפיאו למשך 10 שעות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת