33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

חצילונים ממולאים בבגבינות

חצילונים ממולאים בבגבינות


חציל ממולא בגבינות שלוש שכבות של קסם
את המילית תבלתי בכף גדושה של ממרח העגבניות המיובשות

מצרכים 

8 חצילים קטנים מאורכים רחוצים היטב
המלית 
1 בצל, קצוץ דק
 שמן זית לטיגון
1 כף ממרח עגבניות מיובשות(לחלופין  עגבניה מגוררת  ותבלינים)
2 ביצים +חלבון ביצה 
100 גר גבינת גודה מגוררת  
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת מגוררת 
50 גרם פרמזן 
תבלינים מלח, פלפל גרוס,

לרוטב הבשמל 

1 כוס חלב
25 גר` חמאה
2 כפות קמח
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום וקורט אגוז מוסקט טחון טרי
1 חלמון ביצה 

אופן ההכנת החצילונים

יוצרים חתך לאורכם של החצילים מנחים אותם בסיר המיועד למיקרו .
מכסים ומבשלים עד ריכוך . 5-8 דקות . ניתן גם לשלוק במים רתוחים עד ריכוך. 
חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, כך שנשארות סירות חציל ריקות. קוצצים דק את בשר החציל
מצננים 

לרוטב הבשמל 

מחממים את החלב במיקרוגל או כריים, כך שיהיה חמים אך לא רותח.
ממיסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה.
מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור, אבקת שום  ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.

מוסיפים בהדרגה את החלב, ומערבבים עד שהבלילה אחידה.  (אני נוהגת בשלב זה להשתמש בבלנדר  מוט כדאי שלא יהיו גושים)
מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים  תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך.
מסירים מהאש וטורפים בהדרגה פנימה חלמון ביצה

הרכבת המנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. 
מוסיפים את בשר החצילים  ממרח עגבניות מיובשות  סוכר ומלח 
מאדים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות.
מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את הביצים והגבינה.
ממלאים את סירות החצילים בתערובת ומניחים אותם צפופים בתוך התבנית, כך שיתמכו זה בזה.
מזלפים על כל סירת חציל מרוטב הבשמל ואופים במשך 40 דקות, עד הזהבה.


טליטיפ

היו יצרתיים 
אפשר להחליף גבינות כיד הדמיון 
אפשר להוסיף למילוי עשבי תיבול 
להחליף את ממרח העגבניות המיובשות בפסטו , רוטב צ`לי, או עגבניות טריות ועשבי תיבול. 
אפשר להוסיף למילית, צנוברים או אגוזים קצוצים . 
לאוהבי החריף  החלפו את ממרח העגבניות באריסה חריפה. 

דיאטלי 
קלוריות לכל המתכון 1685
בחלוקה ל8 מנות 210 קלוריות 
נקודות שומרי משקל למנה: 4 נקודות
ניתן להחליף לגבינות רזות ובכך לחסוך בקלוריות


בשלו באהבה ועופו כל כנפי הדמיון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת