00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

חלה חגיגית לשבתות וחגים

המצרכים:

1 כוס גדושה קמח חלה

1/2 כוס גדושה קמח כוסמין לבן

1 כף סוכר

קורט מלח

1/2 כף שמרים יבשים

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כף דבש

1/2 ביצה טרופה

2 כפות שמן

1/2 כוס מים פושרים

 

צימוקים שחורים

פרג ושקדים חצויים מולבנים, לקישוט

1/2 הביצה הנותרת, לציפוי

 

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערת מיקסר ומערבבים שני סוגי הקמחים. מוסיפים סוכר, מלח, שמרים ואב' אפייה ומערבבים.

2. מוסיפים את הדבש, הביצה והשמן ומערבלים. מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את המים. מגבירים מעט את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש. סה"כ זמן לישה כ-9 דק', עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

3. מוסיפים את הצימוקים השחורים ומערבלים עוד דקה.

4. משמנים הבצק ומעבירים לקערה נקיה. מכסים ומתפחים כשעה וחצי-שעתיים להכפלת הנפח.

5. מעבירים למשטח מקומח ומוציאים לו את האוויר. לשים מעט ומחלקים ל-5 או 3 חלקים שווים. כל חלק מגלגלים ויוצרים נקניקים מאורכים. קולעים לצמה.

6. שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים בביצה ומתפיחים כ-1/2 שעה.

7. מצפים שוב בביצה טרופה, מקשטים בפרג ושקדים.

8. אופים כ-25 דק' בחום 180 מעלות עד להשחמה של החמה. יש לבדוק גם שתחתית החלה מוכנה.

 

בתאבון ושבת שלום...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת