77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ביקור בייקב פסגות

הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים ביקב פסגות.

יקב פסגות נמצא בישוב פסגות, ד.נ, מזרח בנימין, ליד ירושלים.

יקב פסגות הינו היקב היחיד בארץ המשלב ערכים, תנ"ך, נוף ויין. במקום מרכז מבקרים מרשים ומעניין המשלב הסבר על דרך ייצור היין מלפני 3000 שנה ועד היום, חוויה ייחודית לכל המשפחה, כולל משחק טריויה מעניין, הסבר על אזור מטה בנימין וכמובן גם טעימות יין וגבינות.

יקב פסגות הוקם בשנת 2003 ומאז גדל בהתמדה. בבציר 2012 הגיע ייצור הבקבוקים לכ-200,000 בקבוקים בשנה, כאשר למעלה מ- 60% מהם מיוצא לעשרות מדינות בעולם. כרמי היקב נטועים על טרסות גיר ציוריות בגובה 900 מטר מעל פני הים בישוב פסגות שבבנימין, תנאים המייצרים טרואר המצמיח פרי מרוכז ואיכותי.

כיום, מייצר יקב פסגות תשעה סוגיי יינות שונים: קברנה סובניון מכרם יחידני, קברנה סובניון פרת, שיראז, קבנורנה פראנק, מרלו, שארדונה ופסגות אדום 2011- יין הדגל של היקב. פסגות אדום הינו יין המורכב משילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון, ענבי מרלו, ענבי קברנה פראנק וענבי פטיט וורדו. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 14 חודשים ומתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות וניל המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים.

לאיכות כרמי יקב פסגות הכרה עולמית. יינות היקב מתמודדים בתחרויות עולמיות רבות במהלך השנה, וגורפים עשרות פרסים ומדליות. בחודש שעבר קיבלו כל יינות יקב פסגות מדליות זהב וכסף בתחרות היינות השנתית שערך אתר 1001degustations.com. אל האתר, שהוקם על ידי יינים צרפתיים במטרה להגדיל את החשיפה לתחום היין בעולם, נכנסים בממוצע למעלה מ- 2 מיליון גולשים ביום.  בתחרות השנתית השתתפו עשרות יקבים מכל העולם, ביניהן מעצמות יין מובהקות כמו צרפת, איטליה, ספרד, ארגנטינה, גרמניה, ,ארה"ב, אוסטרליה ודרום אפריקה.זוהי הפעם הראשונה בה כל יינות היקב שנשלחו לתחרות זכו באחד משלושת המקומות הראשונים.

בשנת 2010 הקימה המועצה האזורית מטה בנימין את מרכז המבקרים נחלת בנימין - יקב פסגות. המרכז חושף בפני מבקריו את דרך ייצור היין ומעביר את מבקריו מסע בארץ התנ"ך וההיסטוריה של עם ישראל. היקב ומרכז המבקרים נמצאים בפסגת גבעה המשקיפה על נוף מרהיב של יישובי בנימין והרי אדום. במקום ניתן לערוך אירועים באווירה הקסומה מול הנוף הבראשיתי, כגון בר/בת מצווה, בריתות וחתונות. בקיץ המקום מכיל עד         כ-400 מקומות ובאירועי חורף עד ל-200 מקומות.

איכות כרמי יקב פסגות ממשיכים לקבל הכרה עולמית. כל 8 יינות יקב פסגות שנשלחו לתחרות היינות השנתית שערך אתר  001degustations.com   זכובכוכבי זהב. אל האתר, שהוקם על ידי ייננים צרפתיים, במטרה להגדיל את החשיפה לתחום היין בעולם, נכנסים בממוצע למעלה מ- 2 מיליון גולשים ביום. 

בתחרות השנתית,השתתפו עשרות יקבים מכל העולם, ביניהן מעצמות יין מובהקות כמו צרפת, איטליה, ספרד, גרמניה, ארגנטינה, ארה"ב, אוסטרליה ודרום אפריקה. ועדת השופטים כללה סומליירים, ייננים, אנולוגיים ובעלי מסעדות. 

כל שמונת היינות של יקב פסגות שנשלחו לתחרות זכו לניקוד כוכבי הזהב, כאשר יינות אדום הפרת והשיראז זכו בשלושה כוכבי זהב והפרת ושיראז זכו בנוסף גם בפרס חביבי השופטים.

חשוב לציין כי לא כל יין אשר נשלח לתחרות מקבל ניקוד ורק אלו שזוכים לניקוד גבוה מקבלים את דירוג כוכבי הזהב. כאמור,יקב פסגותגרף 8 פרסים. זוהי הפעם הראשונה בה כל יינות היקב שנשלחו לתחרות זכו באחד משלושת המקומות הראשונים. הציון ניתן לפי קריטריונים של צבע, ריח וטעם. 

רשימת היינות הזוכים בקטגוריות השונות:

Psagot – Prat – 2011 - זכה בשלושה כוכבי זהב וציון חביב השופטים

Psagot - Cabernet Sauvignon Single Vineyard – 2011 - זכה בכוכב אחד

Psagot – Shiraz – 2011 - זכה בשלושה כוכבי זהב וציון חביב השופטים

Psagot – Chardonnay 2012 זכה בכוכב אחד

Psagot – Merlot- 2011  - זכה בכוכב זהב

Psagot – Edom – 2011 - זכה בשלושה כוכבי זהב

Psagot - Cabernet Sauvignon – 2011  - זכה בשני כוכבי זהב

Psagot - Cabernet Franc – 2011  - זכה בשני כוכבי זהב 

בנוסף, לראשונה התקיים במיאמי, ארה"ב, `פסטיבל האוכל והיין הכשר`.הפסטיבל, בניצוחן של נשות ויצ"ו מיאמי, מצטרף לשורת פסטיבלים דומים שנערכים ברחבי ארה"ב. ההכנסות מכרטיסי הכניסה שעלו כ140 $ לכרטיס, הם קודש לפעילות ארגון ויצ"ו עבור ילדי ויצ"ו ישראל. לפסטיבל הגיעו כ700 איש. 

יקב פסגות הציג בפסטיבל יחד עם עוד 10 יקבים ישראלים את תוצרת היין המובחרת שלהם. התגובות שקיבלו היינות של פסגות היו נלהבות ביותר, רבים נחשפו ליקב פסגות בפעם הראשונה והתפעלו מרמתו הגבוהה של היקב. הזמנות ועסקאות רבות נרקמו במקום. 

אירוע הפתיחה של הפסטיבל היה ארוחת גאלה אקסקלוסיבית ל30 מוזמנים בלבד.  על האוכל ניצח השף שגב משה, שביחד עם יעקב ברג, בעלי יקב פסגות, הרכיבו תפריט בו היין המתאים ביותר מלווה את מנות השף. כרטיס הכניסה לארוחת הגאלה עמד על כ1000$, שנתרמו עבור ילדי ויצ"ו ישראל. בשיאו של הערב, לאחר הרצאה של יעקב ברג על עולם היין הישראלי, נערכה מכירה פומבית של יינות מובחרים מיקב פסגות, אשר בראשם בקבוקיין מגנום אֶדום ספיישל ריזרב משנת 2006 שנמכר במחיר שיא ישראלי אי פעם: חמשת אלפים דולר, כן כן, 5,000 דולר. את הבקבוק קנו מר וגב` איבשר ((Mercedes & Menachem Ivcher מקהילת מיאמי.

היינות שהוגשו בארוחת הערב: קברנה פרנק 2010, אֶדום 2011, מרלו 2012, קברנה 2010, קברנה סינגל ויניארד 2010, שיראז 2011 ולקינוח- יין הפורט `פרת`. 

יעקב ברג, הבעלים של יקב פסגות מציין כי"יקב פסגות נמצא בתנופה אדירה ופונה לשווקים חדשים בחו"ל. הנסיעה למיאמי הייתה נסיעה ערכית עם כוונה לסייע כמה שיותר לנשות ויצו, ויחד עם זאת נסיעת עסקים שפתחה דלתות רבות לקהילה היהודית בארה"ב שתוצאותיה יהיו אפיקי שיווק מאסיביים כבר בטווח הקרוב".

נשות ויצו עם יעקב ברג בפסטיבל

יעקב ברג, מנכ"ל יקב פסגות: "אנו שמחים להמשיך ולקבל תעודות הוקרה על העבודה שלנו בתחרויות ובאירועים חשובים. ב- 4 השנים האחרונות הכפלנו את מספר היינות אותם אנחנו מייצרים וחדרנו לשווקים חדשים בעולם.נמשיך לשאוף להיות בשורה הראשונה של תעשיית היין העולמית ולהביא גאווה לישראל בתחום בו ישנה תחרות קשה ומקצועיות ללא פשרות".

והייתם מאמינים שאני שתיתי יין? מי שמכיר אותי יודע שאני רק מהריח של היין מסתחררת, אבל היינות של יקב פסגות, היו לי טעימים, במיוחד אהבתי את היין האדום, הקברנה פרנק וגם היין קינוח שאותו לא צילמתי וביחד עם הגבינות, תענוג.

כוסית אחת בשבילי - יין מרלו

ועוד כוסית - יין אדום - אופס, יין טעים לי

 

ועוד כוסית - קברנה פרנק - וגם היין הזה טעים לי. לסיום גם שתיתי יין קינוח שהיה לי טעים מאוד

יין וגבינות - הכי טעים

וקצת נוף שנשקף מהייקב

 

ולאחר מכן יצאנו לראות מאיפה הכל התחיל

ממליצה מאוד על ביקור בייקב, חוויה שלא כדאי לפספס

תודה לטל מרום ונטלי נבון ממרום תקשורת על היום כיף

        

מרום תקשורת גם בפייסבוק

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת