00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי קוקוס וריבת תות

 

כבר מזמן לא הכנתי עוגת קוקוס טובה, כמו שאני אוהבת!  פינה חמה טעימה ואוהבת יש אצלי בלב לקוקוס. הממתק הזכור לי הכי הרבה מימי ילדותי הוא הקוקוס הוורוד.. ווא כמה שאני אהבתי את הממתק הנפלא הזה. לצערי הוא כבר לא כל כך מככב בין מדפי הממתקים ומי שרוצה להשיג אותו היום, זקוק למעט חיפושים. או שלפעמים קל יותר פשוט להכין אותו בבית.  הפעם לא הכנתי את ממתק הקוקוס הוורוד והאהוב,  אלא עוגה בהשראתו. ולצורך כך, היות ועכשיו זו, עדיין, עונת התותים הכנתי קודם כל ריבת תותים ביתית שתתן לנו את הצבע המתבקש. והרכבתי עוגת קומות.
בקומה הראשונה מתגורר לו הבצק הפריך ומעליו מתגוררת שכנה מתוקה, ובעלת גזרה דקה מריבת תות. בקומה השלישית שוכן לו מר מרנג הקוקוס האפוי ולהלשמת הבניין בקומת הפנטהאוס מתגוררת לה בנחת קצפת לבנה מקושטת בנטיפי ריבה מומסת.

וככה בהשראת הקוקוס הוורוד (והספר דירה להשכיר) התקבלה אצלי עוגת קומות קוקוס וריבת תות נפלאה - ולו רק בגלל שהשכנים נאים בעיניי....חחח

 

 

 

 

 

המצרכים: (מתאים לתבנית פאי 26 סמ')

לבצק הפריך:

  • 2 כוסות קמח

  • 2 כפיות א.אפיה

  • 1/2 כוס סוכר

  • 2 חלמונים (גולד L)

  • 150 גר' חמאה

  • 1 כפית תמצית וניל

למרנג הקוקוס:

  • 2 חלבונים (גודל L)

  • 1/2 כוס סוכר

  • 100 גר' קוקוס טחון

לקצפת:

  • 150 מל' שמנת מתוקה

  • 1 כף א.סוכר

  • ריבת תות * (למריחה בין השכבות ולקישוט עליון)

 

אופן ההכנה:

בצק פריך:

  1. הכניסו אל מערבל המזון את כל מרכיבי הבצק, ועבדו בפולסים קצרים עד לאיחוד הבצק.

  2. עיטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לכ- 1/2 שעה.

מרנג הקוקוס:

  1. הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.

  2. הוסיפו את הקוקוס הטחון וערבבו בתנועות קיפול לאיחוד המסה.

קצפת:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. (והכניסו בינתיים למקרר)

 

הרכבה ואפיית העוגה:

  1. רדדו את הבצק הפריך ורפדו את התבנית היטב.

  2. מירחו מעל שכבת הבצק, שכבה יפה מריבת התות. (אם אין לכם ריבת תות אתם יכולים למרוח כל ריבה אחרת שאתם אוהבים או לפסוח על שלב זה בכלל)

  3. שיפכו מעל שכבת הריבה את מרנג הקוקוס, שטחו אותו שווה בתבנית.

  4. הכניסו את העוגה לתנור בחום נמוך של כ- 160 מע' למשך כ- 40 דקות. עד ששכבת הקוקוס מקבלת גוון זהוב יפה.

  5. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב.

  6. לאחר שהעוגה קרה לגמרי, מירחו מעל את הקצפת וקשטו במעט ריבה.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת