00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

חוגגים meatless monday עם ויטה פרי הגליל

 

 

אני  אוהבת ירקות ופירות יותר מכל מזון אחר וחיה על בסיסם כבר שנים רבות ולכן לא היה כל צורך לשכנע אותי לקחת חלק בסדנה שתעסוק בבישול ללא בשר תוך שימוש במגוון המוצרים מבית ויטה ופרי הגליל שהם דיירי קבע אצלי במטבח. 

קבלת הפנים בבית הספר הגבוה לבישול  דן גורמה היתה חמה וחגיגית כמו תמיד. את הסדנה ערך, כתב והוביל השף עמיר אילן והמדריכים: שירה רוטמן, וששי שאולזון. (לאתר דן גורמה )

 

התפריט העשיר הכיל שפע אופציות לארוחה וכלל טעמים שונים שבכל בית ימצאו בו מנות נפלאות ובעיקר משביעות גם ללא צורך בתוספת לחם. היו בסדנה: טמלה תירס ובטטה - אישית לא אהבתי. לא מתחברת לסוג מזון שכזה. פלפל ממולא בגבינת עיזים - מנה הורסת. ריזוטו עגבניות - שאני מכינה בבית בגרסא שונה אבל טעים ללא ויכוח, פיצות מבצק מדהים ותוספות שלא העזתי לחשוב עליהן עד היום. מרק חומוס ועגבניות איטלקי - אני עושה לרוב בטעם כורכום. פולנטה טריה עם ביצה עלומה שנחטפה לפני שהצלחנו לצלם. פוקצ'ה גרעינים. ריגטוני אל פורנו - שלא התלהבתי. קיש כרובית וגבינה כחולה- שהיה מעדן כי אני אוהבת כרובית בכל צורה. ובין לבין התפנקנו בטוגנים עם מלח, קליפת לימון ורוזמרין.

 

 

 

הייש לכם תחושה שמשהו יצא משם רעב? אם אתם סבורים שאכן כן... אז אתם פשוט טועים. בסופו של הערב ערכנו שולחן ולקקנו את האצבעות משפע המטעמים. אני לא נוגעת בבשר כבר שנים. הוא לא חסר לי כאשר יש  שפע כזה של מוצרים טריים, ארוזים בשימורים או מוקפאים מבית ויטה פרי הגליל שאפשר לערוך שולחן סעודה בריא. מגוון וטעים מאוד. 

 

 

 

תשלובת ויטה פרי הגליל מספקת לנו היצע רחב של מוצרי בישול, מוצרי עזר ובסיס לבישול, מוצרי עגבניות וירקות איכותיים. ובמקביל בתחום הקונדיטוריה: עוגות ועוגיות המיוצרות בעבודת יד.

פעילויות אלו מתרכזות תחת המותגים הבאים : ויטה, פרי הגליל,  עגבניות טל,  קפולסקי. מוזמנים (לאתר התשלובת- כאן)

ויטה הוקמה בשנת 1937 כמפעל משפחתי לייצור ריבות, שימורים ואבקות המרק  עם הסיסמא המיתולוגית "לא טעית – זהו ויטה".  כיון מייצרת ויטה,  מייבאת, רוכשת ומשווקת מגוון מוצרים ביניהם: מרקי תיבול, מרקי בישול, מרקים להכנה מהירה, רטבים יבשים, רוטבי סלט וסויה, ריבות,פסטות, פירורי לחם, קוסקוס, שקדי מרק, פתיתים, קל שמן, חומץ ומיץ לימון. חלק מהמוצרים מיוצרים על ידי הקבוצה וחלקם נרכשים מיצרנים מקומיים ומייבוא. 

פרי הגליל הנו המפעל הגדול ביותר בישראל לעיבוד ירקות, הנארזים לתוך קופסאות שימורים או לתוך שקיות של ירקות מוקפאים. המפעל נוסד בשנת 1951 ממוקם בעיירה חצור הגלילית שבגליל העליון, מעבד גידולי שדה ותוצרת חקלאית מכל אזורי הגידול במדינת ישראל – מהערבה בדרום ועד אצבע הגליל בצפון.

 

 

 

השף- עמיר אילן

אני מניחה שאתם כבר סקרנים להציץ "בסירים" ובמטעמים אז אשתף בחלקם.

 

בצק פיצה בסיסי   

הבצק מתאים לכל הכנות הפיצה והקלצונה.

להכנת פוקאצ'ה מגדילים את כמות המים – לקבלת בצק דביק ורך מאד.

750 גרם קמח לחם (שטיבל 2 או דומה)

20 גרם שמרים יבשים

60 גרם שמן זית

20 גרם מלח

40 גרם סוכר

400 גרם מים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים, פרט למלח ומים לקערת מיקסר מצויד בוו לישה.

מערבבים.

2. מוסיפים מלח ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. מוסיפים מים

בהתאם לצורך – בדקות הלישה הראשונות.

3. מתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד למשך 30 דקות או עד להכפלת

הנפח.

4. מפילים את הבצק עם האגרוף, מחלקים למנות של 200 גרם ומכדררים

לעיגול מהודק (הדגמה).

5. מתפיחים שוב, מותחים ומניחים שכבות של רכיבי הפיצה הרצויים.

6. אופים על אבן בתנור חם מאד למשך 5 דקות או עד שמשחים והכל מבעבע

פיצה עם ארטישוק ומוצרלה טריה

1 כוס רוטב פיצה ויטה פרי הגליל

0.5 חבילה ארטישוק קפוא ויטה פרי הגליל

1 כוס בייבי מוצרלה

0.5 כוס זיתים שחורים טבעיים ויטה פרי הגליל

מעט שמן כמהין לא חובה

1 כוס מוצרלה מגורדת

3 כפות שמן זית

3 כפות לימון

בצק פיצה (לעיל)

 

 

   

אופן ההכנה:

1. מתבלים את תחתיות הארטישוק במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. צולים

בתנור חם עשר דקות להזהבה.

2. מגלענים את הזיתים.

3. מותחים בצק על נייר אפיה.

4. מורחים רוטב פיצה.

5. מסדרים על הבצק את שאר רכיבי הפיצה: ארטישוק, זיתים, בייבי מוצרלה,

מוצרלה ושוברים ביצה מעל – לסיום.

6. אופים על אבן חמה.

7. מזלפים מעט שמן כמהין בהגשה.

 

 

פוקצ'ה גרעינים

2 פוקצ'ות משפחתיות

1 ק"ג קמח

35 גרם שמרים יבשים

20 גרם סוכר

25 גרם מלח

60 גרם שמן זית

750 מ"ל מים פושרים

המרכיבים לציפוי:

0.5 כוס גרעיני דלעת

0.5 גרעיני חמניה

0.5 זרעי פשתן

0.5 פרג שלם

2 כפות מלח אטלנטי

1 כוס שמן זית

1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות או יותר.

2. מערבבים סוכר ושמרים עם מעט מים פושרים.

3. מוסיפים קמח, שמן זית ושאר המים.

4. לשים לאיחוד, מוסיפים את המלח הדק (הראשון) ומשהים לתפיחה – שעה.

5. משטחים את הבצק על נייר אפייה משומן, דק ככל האפשר.

6. יוצרים אמולסיה עם שמן ומים (מערבבים היטב) ומברישים את הבצק.

7. מפזרים את תערובת הגרעינים והמלח.

8. אופים למשך כ 12 דקות או עד שזהוב ופריך.

 

 

ריזוטו עגבניות

 מנה עשירה ונפלאה, מתאימה לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב!

המרכיבים:

כמות מידה מרכיב הערות

25 גרם חמאה

1 יח' בצל קטן קצוץ

10 יח' גזר גמדי טבעות קטנות

1 יח' זוקיני קוביות קטנות

180 גרם אורז ארבוריו

500 מ"ל ציר ירקות או מים

400 גרם עגבניות משומרות שלמות חתוכות

100 גרם פרמזן משובחת

לטעם מלח ופלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

. ממיסים חמאה בסיר. מאדים את הבצל הגזר והזוקיני עד שמתרככים – 6 דקות.

2. מוסיפים את האורז ובוחשים לחימום.

3. מוסיפים את העגבניות והציר החם.

4. מבשלים מכוסה חמש עשרה דקות או עד שכמעט כל הנוזל נספג.

5. מכניסים את הגבינה, מערבבים ומתקנים תיבול.

6. מגישים בכלים מחוממים עם תוספת גבינה.

 

צילום: ששת

 

אין ספק השפע שהציעו לנו בתשלובת ויטה פרי גליל יכול לגוון ארוחות ללא בשר מידי שבוע ומבחינתי גם מידי יום. 

 

 

 

קרדיט לחלק מהתמונות: איריס לוי וששת. 

 

תודה לויטה פרי הגליל.   

 תודה ליעל אורן נציגת 

תודה לדן גורמה לשף עמיר אילן ולמדריכים   ​

 

 

תודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

  

 

 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת