00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

קולינריא - האפליקציה התפוזית

02/10/2013

 

 

 

  

 

קולינריא הוא בלוג בתפוז אנשים   ששמו בא לבטא את ייעודו: השילוב של קולינרי ובריא - קולינריא.  בעלת הבלוג היא תמי בן-דוד שפתחה את הבלוג במטרה לתעד את המתכונים המקוריים הבאים לתת מענה לצרכים בריאותים מיוחדים בראש ובראשונה לצרכנים הצליאקים. הבלוג המשגשג "הפך" לאפליקציה שימושית לכל דורש והנה הוא אצלי בטאב 3 נכנס איתי למטבח ומקל עלי במלאכת הבישול והאפיה. 

 

 

 

 

האפליקציה למעשה מספקת את תוכן הבלוג בפורמט מותאם: מתכונים מקוריים המבוססים על מרכיבים בעלי ערכים תזונתיים בריאים, מתכונים לאוכלוסיות מיוחדות: צליאק, סכרת, כולסטרול, רגישות לביצים, לקטוז, קרוהן, קוליטיס, דיאבטים ועוד, לצד מתכונים מקוריים ליצירות מיוחדות, כאלו שמומלץ במינון קטן - כי גם זה סוג של בריאות... בריאות הנפש. האפליקציה מאפשרת לדפדף בין הפוסטים, לחפש בפוסטים ישנים, לקרוא ולהוסיף תגובות ולשתף בפייסבוק. המתכונים הנבחרים גם קובצו ופורסמו בספר אפייה ללא גלוטן. 

 

 

 

  

 

 בחרתי לשתף אתכם במתכון המופלא: קרמבו אמיתי בטעמים ובצבעים. (קרדיט מתכון ותצלומים תמי בן-דוד)

 

לקצף

300 גרם סוכר (½1 כוסות)

90 מ"ל מים

145 גרם חלבון בטמפרטורת החדר (4 חלבונים של ביצים L)

תמציות טעם של Bakto Flavors (אמבר פלייבורס) לפי הטעם: פסיפלורה, אוכמניות, פטל, דובדבן, קוקוס, וכמובן הוניל הצרפתי הקלאסי, אך כל אחד לפי טעמו (תפוז, למון ליים, תות, שקדים ועוד מהמבחר העצום של Bakto Flavors) צבעי מאכל על בסיס טבעי (E160a, E160c, E160d, E160e, E162, E163, E100, E101 וכיו"ב)

לבסיס

19 ביסקוויטים עגולים (לגירסת הבלי גלוטן ניתן להכין מבצק הפתי בר במתכון שבקישור)

לציפוי

250 גרם צמקאו השחר או כרמית + 150 גר` שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו)

3 כפות שמן חסר טעם (קנולה/חמניות)

ההכנה:

בסיר קטן בעל תחתית עבה, על להבה בקוטר מתאים לסיר, מבשלים את הסוכר והמים עד לטמפרטורה של 120 מעלות (שלב הגולה הרכה).

 במקביל, מקציפים במהירות בינונית  את החלבונים כך שכאשר הסירופ מגיע לדרגת הסמיכות הנדרשת (טמפרטורה של 120 מעלות! חובה לעבוד עם מדחום מיוחד) הקצף העלה את נפחו בכ-25%.

מעלים את מהירות ההקצפה ומזרימים בזילוף דק, את סירופ הסוכר הרותח. ממשיכים בהקצפה במהירות גבוהה עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת הגוף (עוד כ-8 דקות). מתקבל קצף יציב מאוד, דביק ומבריק.

הטעמים והצבעים: מעבירים לקערה נפרדת את הקצף המיועד לצבעים נוספים ומשאירים בקערת המיקסר את הכמות אותה רוצים לצבוע/להעניק טעם. ההמלצה שלי לכמות הנ"ל היא לחלק את הכמות ל-3 צבעים/טעמים. מוסיפים תמצית וצבע מאכל ביחס כדלקמן - לשליש כמות: ½ כפית תמצית + שתי טיפות צבע מאכל. מעבירים כל צבע לשקית זילוף נפרדת. חשוב לשטוף את קערת המערבל במעבר בין הצבעים והטעמים וכדאי להשתמש בשקית `בסיס` בה נמקם את הצנתר (חלק בקוטר 18 מ"מ פתח יציאה) ובתוכה נשחיל את השקית עם הצבע הייעודי.

מסדרים את הביסקוויטים על רשת נקייה מעל תבנית מרופדת נייר אפייה או ניילון.

מזלפים מעל כל ביסקוויט קצף חלבונים בלחיצה ממושכת עד כיסוי שטח הביסקוויט, ומתרוממים עד קבלת גובה וצורה של קרמבו. משהים בחדר ממוזג, רצוי סמוך למזגן, למשך שעה עד שעתיים (מקרר לא יעיל למטרה זו) להתייבשות והתייצבות.

טימפרור השוקולד והציפוי

ממיסים את השוקולד במיקרו בקערה מתאימה לחימום במיקרו (חשוב שתהיה יבשה) בפולסים של 30 שניות (כל חצי דקה מוציאים ובוחשים עם מרית) עד שמגיעים לדרגה של 80-90% המסה. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לקבלת שוקולד נוזלי מבריק.

יוצקים את השוקולד עם מצקת או שקית זילוף בנדיבות מעל כל יחידה, אוספים את כל השוקולד שהתנקז לנייר האפייה, מחממים שוב בזהירות במיקרו ומשתמשים להשלמת ציפוי היחידות הנוספות.

8. מעבירים למקרר למשך חצי שעה להשלמת תהליך הקירור וההתייצבות של ציפוי השוקולד - מוציאים, עוטפים בנייר מרשרש ו... צריך לנחש איזה טעם עלה בגורל (או לאכול כמה עד שמגיעים לטעם שעדיין לא הגענו)

 

Masterpiece

 

אישית לא הייתי מגיעה למתכון המופלא הזה ולעוד אחרים אלא בזכות האפליקציה - קולינריא שמשכה את עיני כאשר הוספתי לטאב 3 אפליקציות חדשות שישמשו אותי ביום יום. אז, מה שנותר לי הוא ... להיכנס למטבח עם הטאב. להניח אותו במקום בטוח, לבשל ולאפות בכייף. לכו על זה... 

 

 

 זוהי רשומה 8 בנושא. הרשומה עולה במסגרת השתתפותי בפעילות  ​  כחלק מנבחרת samsung mobilers  

לרשומה מס 1 לחצו כאן. לרשומה מס 2 לחצו כאן.  לרשומה מספר 3 לחצו כאן  לרשומה מס 5 לחצו כאן.  לרשומה 6 לחצו כאן . לרשומה 7 לחצו כאן תודה 

 

 

 

 

ותודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת