00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת עוקץ הדבורה

 

אמנם כבר עברנו את ראש השנה, אבל למען כל אלו שאוהבים את עוגת עוקץ הדבורה בכל ימות השנה, החלטתי לפרסם את המתכון. ( גם אם העוקץ כבר נחלש). בהתחלה אני חייבת לציין שהעוגה בכמה גרסאות שונות לא התקבלה באהבה רבה אצלי בבית, ולכן גם לא מיהרתי לנסות שוב. אבל הפעם ניסיתי את המתכון של קרין גורן, ולדעתי הוא היה הכי מוצלח. אמנם הכנסתי מעט שינויים משלי אבל הקרדיט במקרה זה הוא לגמרי לקרין גורן.

בכל מקרה אני חייבת לציין כי העוגה הזו בהחלט לא דיאטטית (בלשון המעטה) ואולי זו בדיוק הכוונה בעוקץ הדבורה... בכל מקרה לגבי טענות בעניין הזה תפנו לאוסטרים ו/או לגרמנים שהמציאו את העוגה. אבל אל תשכחו גם לפרגן להם שזה יוצא כל כך טעים!!

 

 

המתכון מתאים לתבנית אפיה עגולה בגודל 26 סמ'

בצק השמרים:

  • 1/2 2 כוסות קמח

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • 2 ביצים

  • 1/2 כוס חלב

  • 1/4 כוס סוכר

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הלישה (דמוי הבורג) את הקמח והשמרים היבשים.

  2. הוסיפו את הסוכר, הביצים, החלב והחמאה הרכה ועבדו את הבצק, במהירות בינונית במשך כ- 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

  3. הוציאו את הבצק מקערת המערבל והניחו אותו בתבנית אפיה משומנת קלות, כסו בניילון נצמד עד שיכפיל את נפחו.


 

בינתיים עד שהבצק יתפח, הכינו את ציפוי השקדים..

ציפוי השקדים:
  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/4 כוס דבש

  • 100 גר' חמאה רכה

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל סיר בגודל בינוני, את הסוכר,הדבש,החמאה והשמנת המתוקה, והביאו לידי רתיחה. ערבבו היטב להמסה מלאה של המסה, והסירו מהאש.

  2. הוסיפו את השקדים הפרוסים, ערבו היטב וצננו מעט.

  3. חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות.

  4. הסירו את הניילון הנצמד מעל הבצק ומירחו בעדינות את ציפוי השקדים מעל הבצק.(השתדלו לעשות את זה בעדינות, כך שהבצק לא יפול)

 

 

 

 

 

 

 

     5. הכניסו לתנור לאפיה של כ- 25 דקות, עד שהבצק והציפוי מקבלים צבע זהוב יפה.

     6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

 

כעת כשהעוגה מתקררת לה בטמפרטורת החדר, הכינו את מלית הוניל ואת סירופ הדבש...

 

מלית הוניל:

  • 500 מל' (2 קופסאות)  שמנת מתוקה

  • 1 כוס חלב

  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל

 

סירופ דבש (להרטבת העוגה):

  • 3/4 כוס מיח רותחים

  • 2 כפות דבש

 

ההכנה:

  1. הקציפו את כל מרכיבי מלית הוניל יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

  2. ערבבו היטב את המים הרותחים והדבש עד להמסה מלאה של הדבש במים.

  3. כעת חיתכו את העוגה לרוחבה, לשני חצאים.

  4. הניחו את החצי התחתון בצלחת ההגשה, שיפכו מעליה מחצית מהסירופ דבש והמתינו מעט שיספג, ומירחו מעל את מלית הוניל.

  5. כעת היפכו את מחצית העוגה העליונה מעל צלחת נקיה כך ששכבת השקדים תהייה למטה.

  6. הרטיבו את שכבת העוגה, ביתרת סירופ הדבש, היפכו אותה חזרה והניחו מעל שכבת קרם הוניל (כך שקישוט השקדים יהיה למעלה)

  7. מי שרוצה יכול לחתוך את העוגה בשלב זה על מנת להקל על מלאכת החיתוך. יש לשמור את העוגה במקרר.

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת