66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פוקצ`ות

את הבצ`ק הזה של הפוקצ`ות אני לא מחליפה. השילוב של מיץ התפוחים והירקות שמונחים על הבצק מדהיםםם.אתם יכולים לשים על הפוקצ`ות כל מה שבני הבית אוהבים. ואפילו מנת נישנוש פתיחה לארוחה חלבית או בשרית ,להכין מיני פוקצ`ות וגם להנות ממחמאות מהטעם הנפלא...

 

 

 

 

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

כפית גדושה סוכר,

כוס ורבע מים מהברז

כוס ורבע מיץ תפוחים טבעי.

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר לשים את הקמח ,המלח והסוכר ולערבב.

להוסיף את השמרים ולערבב

להוסיף את מיץ התפוחים והמים. וללוש בצק רך ולא דביק . (אם חסר נוזלים להוסיף מיץ תפוחים בזהירות)

להניח בקערה מכוסה להכפלת הנפח.

ליצור כדורים במשקל של מאה גרם לכסות ולהתפיח כ10 דקות.

לרדד את הכדורים שתפחו לצורת אליפסה או כל צורה שאתם אוהבים ל1 ס"מ או דק יותר אם אתם רוצים פוקצ`ות דקות יותר.

לרפד תבנית בנייר אפיה. ולהניח עליו את הפוקצ`ה שרידדנו כמובן ברווחים כדי שלא ידבקו.

להתפיח שוב כ10 דקות. 

ליצור גומות בבצק עם קצוות האצבעות ולטפטף מעט שמן על הפוקצ`ה.להניח את הירק או כל דבר שהכנתם ולהשקיע אותו בבצק בלחיצה קלילה עם האצבעות כדי שלא יפול מהפוקצ`ה.

כמעט מוכן עוד התפחה של 5 דקות ולתנור

175 מעלות עד הזהבה נאה בערך 25 דקות (אבל צריך בדיקה )

הערות : אפשר להכין פוקצות עבות יותר ואז כמובן זמן האפיה מתארך בקצת.

אפשר להכין פוקצות ביס  (חצי מכמות הבצק 50 גרם) לנישנושים לפני הארוחה.

רעיונות לסוגי פוקצות:

1  שומשום וזעתר

2  עשבי תיבול = פיטרוזיליה בזיליקום קצוצים+ שום                                                           

3 זיתים ועגבניות

4 עגבניות ועשבי תיבול

5 בצל עגבניות וזיתים                                                                                                                                                                                                                                

6 פלפלים ותירס

7 חצילים וביצים קשות חתוכות.

8 קישואים ובצל

9 שמן זית מלח גס ורוזמרין                                                                                     

10  בצל ורוזמרין

11 טונה מעורבבת עם עגבניות בצל וזיתים ומעט מיץ לימון .

12 ואפילו גבינה צהובה .כמובן למרוח ברוטב פיצה .(לארוחה חלבית כמובן)

13 פטריות טריות עם כל מיני תוספות.

14 תמיד תוכלו להוסיף למעלה פטרוזיליה ,בזיליקום, נבטים

ועוד הרבה אפשריות, תנו לדימיון שלכם להתפרע ולהשתולל.

טוב נו אם הכנתם ספרו לי.

שלכם מכל ה 

טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת