00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

לחם זיתים

01/08/2013

כל ערב אני שואלת את הילדים: מי רוצה טוסט? מי רוצה פיתה? לחם רגיל? לחם מלא? וכו` וכו`, כמו במערכון של ארץ נהדרת. בזמן האחרון נראה לי שנמאס להם מהמבחר, לכן החלטתי לאפות להם לחם מהיר, בלי התפחה - מערבבים וישר לתנור. 

חומרים: 

3 ביצים

1/4 כוס שמן זית

1 גביע יוגורט 1.5%

125 גר` גבינה בולגרית 5% מגוררת 

2/3 כוס קמח לבן

1/3 כוס קמח מלא

1 כף אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

12 זיתים מגולענים וקצוצים

1 כף שומשום

1 כף קצח

הכנה: 

מחממים תנור ל- 180 מעלות. 

טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את השמן, היוגורט והגבינה ומערבבים.

מוסיפים את הקמחים, אבקת האפיה והמלח ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה. 

מוסיפים את הזיתים ומערבבים היטב.

שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, ומיישרים בעזרת מרית. 

מפזרים מעל את השומשום והקצח. 

אופים 40 דקות, ומניחים להתקרר בתוך התנור. 

גיוונים ותוספות: 

אפשר לקצוץ ולהוסיף לתערובת זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, חמוציות, צימוקים. אפשר להוסיף מבחוץ או מבפנים גרעיני חמניות או דלעת. אפשר להוסיף גבינות שונות לתערובת - קצ`קבל, או פטה. אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, אבל אז הוא יתקבל דחוס יותר. 

אז מה יש בלחם? 

לקמח מלא אינדקס גליקמי נמוך יותר מלקמח לבן ולכן התנודות ברמות הסוכר בדם לאחר אכילת הפחמימות קטנות יותר. בזיתים יש שומן חד בלתי רווי, שמעלה את הכולסטרול הטוב. עם זאת, יש בהם הרבה נתרן, ולכן לא מומלץ לאכול מהם הרבה. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת