00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת בננה מייפל וקרם וניל צרפתי

לקראת השבת הכנתי כמה סוגי עוגיות, וחשבתי לעצמי yes (לתומי יש לציין) כי מאחר וכבר יש מגוון רחב של עוגיות, ניתן יהיה לוותר על עוגה. אבל לאחר שסיימתי את כל הבישולים, נותרה בי מן הרגשה כאילו שכחתי משהו... וכל נסיונות השכנוע העצמי שלי, לא עבדו ומצאתי את עצמי מכינה עוגה. ומאחר ובני ביתי מאוד אוהבים בננות החלטתי להכין שוב את עוגת הבננות מייפל הנפלאה שלי (שכבר נתתי לכם בעבר את המתכון שלה) רק שהפעם שיניתי מעט וגם החלטתי להכין אותה בתבנית פרח חמודה ולהוסיף לה קרם בטעם וניל צרפתי שתהפוך אותה לחגיגית ומתאימה יותר לקינוח ליל השבת

להפתעתי היא קיבלה טוויסט כל כך טוב והוכתרה כהצלחה גדולה!! לכן החלטתי שמגיע לה פוסט נפרד ולא רק עדכון לפוסט הקודם.

אני מקווה שהפנתם את ההמלצה שלי בפוסט הקודם, להקפיא את הבננות הרכות שלכם בעונה, כי מי שמקפיא בננות בעונה יכול ליהנות מהן כל השנה!

 

 

 

 

(מתאים לתבנית עגולה 24 או 26 ס"מ )

העוגה:

  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס סוכר חום דמררה

  • 1/2 כוס מייפל

  • 3 ביצים בגודל L

  • 3 בננות (מעוכות במזלג)

  • 2 כוסות קמח

  • 1 שקית א. אפיה

  • 1 כפית קינמון

  • 1/4 כפית זינגוויל (ג'ינג'ר) טחון

  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

הציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מל')

  • 1 כוס חלב

  • 1 קופ' (80 גר') אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי

  • מעט שוקולד צ'יפס לקישוט

הכנת העוגה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר, עם וו הגיטרה את הביצים, הסוכר, השמן והמייפל וערבבו.

  2. הוסיפו את הבננות המעוכות.

  3. אל קערה נפרדת נפו את הקמח ואבקת האפיה והוסיפו  את הקינמון.

  4. הוסיפו את החומרים היבשים אל קערת המיקסר, וערבבו לאיחוד (השתדלו לא לערבב יותר מידי)

  5. שמנו את התבנית ושיפכו את המסה אל התבניות.

  6. פזרו מעל המסה את האגוזים הקצוצים.

  7. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 175 מע' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

  8. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב.

הכנת הקרם:

  1. הקציפו במיקסר עם בלון ההקצפה את השמנת המתוקה, החלב ואינסטנט הפודינג. עד לקבלת קצף יציב.

 

הרכבת העוגה:

  1. לאחר צינון העוגה, הוציאו אותה מהתבנית והעבירו לצלחת ההגשה.
  2. מירחו מעל העוגה את הקרם וקשטו במעט פיצפוצי שוקולד.

 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת