66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פאי גבינה חגיגי

פאי גבינה חגיגי

המתכון לקוח מהספר של צפורה קרייזמן- - ניחוחות המאפה. את העוגה הזו צילמתי והכנתי. כשנכדי עבר ניתוח מסובך.וההחלמה היתה אצל הסבתא. הנכד ירד במשקל 13 ק"ג (גם ככה הוא היה מקלון) והאחות שהיתה צמודה אליו ציותה עלינו למלא אותו בקלוריות, סוכרים ,פחממות, חלבונים ,ברזל וכו.רק שמעתי ממנו שהוא רוצה עוגת גבינה מיד ניגשתי למלאכה. וכדי לפוצץ את העוגה בקלוריות על הציפוי הנתון עוד הכנתי ציפוי גאנש.ב"ה הנכד עלה שוב במשקל. ואחרי סדרה של ניתוחים אנחנו תודה לאל חזרנו פחות או יותר לחיי שגרה.

לבצק

2 כוסות פירורי בסקויטים (250 גרם )

100 גרם חמאה רכה

חצי כפית גרידת לימון

למלית

625 גרם גבינה 5% או 9%

1 מיכל שמנת חמוצה

1 מיכל לבן

1 כף תמצית וניל

6 כפות גדושות קמח

6 ביצים מופרדות

1 וחצי כוסות סוכר

חצי קופסה אינסטנט פודינג וניל

לציפוי

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

חצי קופסה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

בקערה לשים את פרורי הבסקויטים החמאה וגרידת הלימון ועבדו לבצק פרורים.

לשמן קלות תבנית בקוטר 28 או תבנית מלבנית.

להדק את הבצק לשכבה אחידה וחלקה.

מלית:

לרוקן את הגבינה לקערה להויף את השמנת , הלבן,תמצית וניל,חלמונים, לערבב במרית ולהוסיף את הקמח.

בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף יציב. הוסיפו בהדרגה את הסוכר. ואת אבקת הפודינג,תוך כדי הקצפה.

להבליע את הקצף בתנועת עטיפה לתוך הגבינה.

לצוק את התערובת על הבצק.

לחמם תנור 175 מעלות לאפות כשעה .להשאיר את העוגה לצינון בתנור כ20 דקות.

 הערה.

לבדוק את העוגה שהיא לא  נשרפת מלמעלה .אם ראיתם שהעוגה הושחמה לפני הזמן. כסו בעדינות מלמעלה את העוגה ברדיד אלומיניום.

לציפוי:

להקציף את השמנת המתוקה החלב והפודינג, עד לקבלת קרם סמיך.

אני אוהבת את הציפוי  הזה:

מקציפה 2 מיכלי שמנת חמוצה 9%  (עם וו הבלון ) כ5 דקות מוציאה את העוגה מהתנור אחרי 20 דקות ומוזגת את השמנת החמוצה על העוגה.

השילוב של החמצמצות על העוגה מיוחד.

העוגה במיטבה לפחות 24 שעות אחרי" אישפוז" במקרר

העוגה טובה בהקפאה (ללא הקצפת)

בהצלחה

שלכם מכל ה

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת