33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

המרקים היפנים של יוקה

 

נראה שהגל האסיאתי ממשיך לנוע לעברנו והפעם הוא מגיע מכיוון מעט שונה.

אחד המשתתפים המוערכים בפורום ביקורת מסעדות ב-תפוז סיפר על יפנית בשם יוקה הנשואה לישראלי. היא מכינה מרקים ואטריות בגוון אותנטי.
לאחרונה, נדב בעלה של יוקה החל להפיץ את מעשה ידיה באמצעות משלוחים.

התפריט מופיע בדף הפייסבוק של הזוג וכולל מספר מצומצם של מרקים ואטריות בהכנה ביתית.
החלטנו לנסות את מרביתם והזמנו : 
Tonkotsu Ramen, Niko Udon, Tan Tan Men ו- Shoyu Ramen. למעט ה- Tonkotsu שעלה 50 ש"ח, יתר המרקים עלו 40 ש"ח.

בכל הקשור למטבח היפני אני מרגיש שרב הנסתר על הנגלה. הדקויות, טכניקות הבישול, חומרי הגלם, התבלינים והשמות, נראים רחוקים ומרוחקים. עם זאת מי שמעוניין יכול להיעזר במידע הרב המצוי באינטרנט בתקווה שהוא מדויק ולהבין מעט יותר. להלן מספר שבבי מידע שליקטתי בקשר למנות שהוזמנו:   

ראמן (Ramen) - אטריות דקות מקמח חיטה. מרקמן מוצק וצבען בד"כ צהוב חיוור. מקורן בסין. לא בדיוק  ברור מתי אבל הן הגיעו ליפן ואומצו בחום. השימוש הנפוץ של האטריות הוא בתוך ציר. יש המתייחסים למושג ראמן כביטוי למרק עצמו. למרק גרסאות רבות. השונות בין המרקים נובעת ממקורות המרקים (מחוזות, כפרים) ובשל כך מחומרי הגלם המקומיים וסגנונות הבישול, מהאטריות (צורה, עובי) ומהציר.

אודון (Udon) - אטריות שהן לרוב עבות וארוכות יותר מאטריות הראמן. הן עשויות מקמח חיטה ומרכיב הגלוטן בולט בהן. ניתן לאכול אותן כמות שהן חמות או קרות אבל כמו במקרה של הראמן ניתן לצרף אליהן ציר ולהפוך אותן לחלק ממרק. בדומה ל-ראמן יש למרק האודון גרסאות רבות ושונות.    

Tonkotsu Ramen - נעשה על בסיס ציר עצמות חזיר מה שפוגם בצלילות הנוזל. 

Niku Udon - באופן מסורתי מוגש עם ציר דאשי ומרכיבי המרק משולבים ליד השולחן ולא מבושלים יחדיו. יחד עם זאת יש דרכם נוספות להכנתו.

Tan Tan Men - מרכיבי המיסו והשומשום בולטים במרק זה.

Shoyu Ramen  - הסויה מהווה מרכיב בולט בהכנת הציר.

כאשר נדב הביא את המשלוח, ביקשנו ממנו הסברים להכנת המרקים. למרות שהוא היה מעט לחוץ היות והיו לו עוד משלוחים נוספים להעביר, הוא הקדיש לנו מספר רגעים והמליץ לעיין גם בדף הפייסבוק שלהם בו ניתן למצוא ציורים שהם מעין הוראות הפעלה (ראמן , אודון). מאוחר יותר הוא התקשר לשאול אם הכול בסדר והאם יש צורך בהסברים נוספים. בדיעבד לא היינו צריכים לדאוג. הכול הסתדר על הצד הטוב ביותר.

למרות שאני מסוגל להבין את הקשיים העומדים בפני הזוג הצעיר, הזמנת משלוח כזה אינה פשוטה. המשלוחים מתבצעים פעמיים בשבוע, ביום שלישי וביום שישי. את ההזמנות ליום שלישי יש להעביר עד יום ראשון בערב ואת ההזמנות ליום שישי יש להעביר עד יום רביעי בערב. הזמנה, אם כן, מחייבת התארגנות מראש ולא מאפשרת ספונטניות. כמו כן, אזורי המשלוח מוגבלים ל- ת"א, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה וראשון לציון. דמי משלוח בסך 10 ש"ח נגבים, בשלב זה, רק ממי שמזמין פחות מ- 4 מנות. 

על כל שקית ניילון הייתה מדבקה עם שם המנה. בתוכה סודרו בקפידה מספר פריטים: האטריות, נוזל המרק (להלן הציר), התוספות והתבלינים. לא ביררתי ולא התעמקתי בהבדלים שבין הצירים אבל ראוי לציין שהיו הבדלים.

היות והמרקים היו שונים, הכנו כל מרק בנפרד. הנוהל היה:
- הרתחת הציר. השתמשנו בכיריים אם כי ייתכן שגם חימום במיקרו יעשה את אותה העבודה.
- הכנת האטריות במים רותחים. בין 1-2 דקות לאטריות הדקות וכ- 12 דקות לאטריות העבות. נתבקשנו לנער את הקמח העודף שנותר על האטריות לפני הכנסתן למים הרותחים.
- הרכבת המנה ועיטורה.

חשוב להדגיש שהתמונות המצורפות של הקעריות האישיות משקפות בערך כשליש מנה. לעומתן בתמונות של קעריות החלוקה המרכזיות ניתן לראות את המנה השלמה המיועדת לסועד. העדר הפרופורציה של שני הגדלים השונים עלול להטעות.

 

Tonkotsu Ramen

המשלוח כלל: ציר, אטריות דקות, 4 נתחים שומניים של בייקון, חצי ביצה, אצה מיובשת, שומשום וצ`ילי.

ערבבנו את "הנוזל" שנותר בקופסה של הבייקון יחד עם הציר לאחר שרתח. הבייקון היה מאד שומני והורגש היטב. יחד עם זאת המרק היה מהנה וטעים. גם הריחות היו נעימים.

 

קערית אישית 

Tonkotsu Ramen

     

 Niku Udon

המשלוח כלל: ציר, אטריות עבות, פטריות עם בצל ושתי רצועות של בשר בקר קשה, אצה לא מיובשת, תבלינים ובצל ירוק.

התבלינים היו סוג של "חמישה תבלינים". ידידתנו ציינה שלטעמה בניגוד ל-"חמישה תבלינים" סיני שהוא ארומאטי ועם טעמים בולטים, כאן השילוב מתון וטעים לה מאד.
ערבבנו את תערובת הבשר, הפטריות והבצל בציר החם. הצטרפתי לדעתה של ידידתי , המרק היה מוצלח וטעים מאד.

קערה מרכזית לפני חלוקה 

Niku Udon

 

קערית אישית 

Niku Udon

   

Tan Tan Men

המשלוח כלל: ציר, בשר קצוץ, אטריות דקות, תערובת משחתית שבסיסה שומשום ומיסו, נבטים, בצל ירוק, צ`ילי ושומשום שחור לקישוט.

השילוב של קציץ הבשר יחד עם התערובת יצרה מרק פחות צלול מקודמיו. תהינו לגבי תפקידה של התערובת. היא הייתה דומיננטית. מבחינתי זה היה המרק הפחות מועדף מבין המרקים ככל הנראה בשל הטעמים המיוחדים והלא מוכרים שלו.

קערית אישית 

 tan tan men

 

Shouyu Ramen

המשלוח כלל: ציר, אטריות דקות, חזיר, אצה מיובשת, בצל ירוק, ביצה, צ`ילי ושומשום שחור לקישוט.

בבסיסו לא היה הבדל גדול בינו ובין ה-  Tonkotsu Ramenיחד עם זאת הוא היה עדין וטעים.

קערה מרכזית לפני חלוקה

Shoyu Ramen

 

 

בין לבין אכלנו גם באו מהמקום הסיני ללא שם.

עבודת יד ולא עבודת מכונה היא המכנה המשותף הברור של שני המקומות. ניתן להרגיש שלמרות שאנחנו רחוקים ממחוז הולדתם, העושים במלאכה מנסים לשחזר את המקור עם כל המגבלות הכרוכות בכך.

 

באו

 

את הארוחה ליווינו ביין שרדונה קליל יחסית

Domaine A. Et P. de Villaine  Rully Les Saint Jacques Cote Chalonnaise Bourgogne 2011

 

Domaine A. Et P. de Villaine  Rully Les Saint Jacques Cote Chalonnaise Bourgogne 2011

 

 

 לסכום

בהזמנת משלוח מיוקה יש לקחת בחשבון:

לא ניתן להזמין משלוח באופן ספונטני. יש לתכנן ולהיערך לקראתו מראש.

הגעת המשלוח היא שלב ביניים. השלב הבא הוא הרכבת המנה והדבר מחייב התעסקות נוספת של המזמין.
יחד עם זאת ניתן לראות בכך יתרון היות והאטריות נעשות על המקום ממש לפני ההגשה ולא סובלות מפגעי המשלוח.

כמות הבשר במנות היא סמלית לעומת שפע של אטריות.

למרות ההשגות, החוויה כולה הייתה מעניינת והמרקים היו טעימים.
נראה כי מנה אחת לאדם יכולה להיות משביעה. בסוף הארוחה הייתי מלא אך לא הרגשתי תחושה של כבדות.
היות והזמנו מעט יותר ממה שאכלנו, שמרנו את שנותר להמשך. נאמר לנו שהמרכיבים יכולים להחזיק מעמד במשך מספר ימים וכך גם היה.

אני מודה שנותר אצלי טעם לעוד. חבל שהחורף עומד להיגמר.

 

Yuka`s kitchen

דף הפייסבוק

 

קטע מהסרט Tampopo העוסק בהדרכת אכילת ramen

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת