00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגיות טחינה מעולות ונימוחות

עוגיות טחינה או עוגיות בטעם חלבה רכות ונימוחות בפה בטעם של עוד.  לאוהבי החלבה!

עוגיות  שמלוות אותי למעלה מ9 שנים, קיבלתי אותם משכנה מקסימה שאוהבת לאפות.  

הכנתי אותם לפורים כחלק ממשלוח המנות שלי .  עוגיות קלות מאד להכנה,  נשמרות היטב לאורך זמן גם בפריזר בקופסא סגורה, 

להגשה  לאורחי פתע וסתאם לנשנוש ליד הקפה של אחה"צ כשמתחשק משהו מתוק בפה. 

 

 עוגיות טחינה נימוחות

המצרכים:

   

3 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

1 כוס סוכר

 

200 גרם חמאה בטמפ החדר

1 סוכר וניל

כוס טחינה גולמית  טובה לא מתובלת!!

  

ההכנה:

להכניס את כל המוצרים לקערה גדולה .  לערבב את כל המצרכים יחד באמצעות הידיים לבצק  אחיד. ( יש לוודא שהחמאה נמעכה

קליל).  להניח נייר אפיה על תבנית אפייה גדולה . לחמם את התנור לחום בינוני- נמוך, 150 מעלות.

לקחת מעט מהבצק ולהכין כדור בגודל פינג פונג , אפשר גם להקטין קצת את הגודל, ואז למעוך אותו  למין קציצה עבה ( 2 סמ בערך )

ולהניח בתבנית.

יש להניח את העוגיות במרווח של 5 ס"מ אחד  מהשני כיוון שהן מתפשטות מאד. 

מכניסים את תבנית העוגיות לתנור לכ20 עד 25 דקות- העוגיות אינן משנות גוון ונשארות חיוורות וכמו כן  הן  גם נסדקות במהלך

האפייה.  בתום בהזמן , להוציא מהתנור את התבנית ולהניח אותה בצד להתקררות!

אין לגעת בעוגיות אלא רק 20 דקות לאחר שהתקררו אחרת הן מתפרקות במקום!!!

 לאחר קרור מוחלט אני בד"כ מעבירה לתוך קופסת פלסטיק  ומשגרת לפריזר. 

 

 

 ולאחר כעשרים דקות של קרור מחוץ לתנור אפשר להרים את העוגיות באמצעות מרית  בעדינות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת