2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מאפה בורגול בטטה ועוף...

 מאפה בורגול בטטה ועוף...

אני אוהבת מאוד תבשילים שהכל נעשה בסיר או בתבנית אחת ,לא מצריך התעסקות ארוכה ,והבישול או

האפיה הם לזמן יחסית ארוך ,אבל התוצאה נהדרת כמו שאומרים ללקק את האצבעות ,הנה סוג כזה של

מתכון מעולה ותתפלאו כמה הוא טעים .אוכל ביתי מנחם ומחמם.

בורגול עוף ובטטה

2 כוסות בורגול גס

3 כוסות מים רותחים

1 בטטה חתוכה לקוביות

2 בצלים חתוכים לקוביות

מעט שמן

4-5 חלקי עוף ,שוקיים,ירכיים ,כנפיים

6 שזיפים שחורים ללא חרצנים מיובשים קצוצים

6 משמשים מיובשים וקצוצים

מלח ,

פלפל שחור גרוס

1  כפית בהרט

2 כפיות אבקת מרק עוף

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות פטרוזליה יבשה

אופן ההכנה:

לשטוף את הבורגול להשרות בקערה עם 21/2 כוסות מים רותחים ,לכסות את

הקערה להניח ל30 דקות בצד .

במחבט לטגן את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל משחים מעט ,

לתבל את העוף בחצי מכמות התבלינים להניח בצד ,

לסנן את הבורגול לסחוט היטב ,לערבב לתוך הבורגול את יתרת התבלינים

והפירות היבשים ,להוסיף את הבצל המטוגן כולל השמן ,ואת קוביות הבטטה

לערבב היטב ,להניח את הבורגול בתבנית ,לסדר את העוף מעל הבורגול ,

לשפוך את יתרת 1/2 כוס המים מסביב ,לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף

להכניס לתנור במצב אפיה חום 200 מעלות כ1/2 שעה להוריד את

הטמפרטורה להעביר את התנור למצב פלטה שבת להמשיך לאפות כשעה

וחצי .לבדוק מדי פעם שלא מתייבש יכול להיות שיחסרו קצת מים ,אני מעדיפה

להוסיף רק חצי כוס בהתחלה ואם חסר להוסיף ממש עוד מעט מים .להסיר את הנייר אפיה ונייר הכסף להשאיר

בתנור עד שהעוף משחים כ10 דקות .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת