00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוף ממולא בכבד עטוף בבצק

מתכון סוף הדרך! בכל פעם שההורים שלי באים אליי, אני צריכה להכין את העוף הזה. מנה מאוד מרשימה אך באופן מפתיע גם טעימה מאוד! מבוסס על מתכון של אלינוער רבין

רכיבים:

1 עוף שלם בינוני

למלית:

1 בצל קצוץ

2 כבדי עוף מוכשרים

250 ג` פטריות שמפניון טריות

חצי כוס פירורי לחם

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

אגב - לגבי כמויות מלח ופלפל, השיטה שלי פשוטה: אם לא כתובות כמויות - אז הכוונה היא בדרך כלל 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל. זה לאלה מביננו שאוהבים מתכונים מדוייקים...

לבצק אני משתמשת בבצק לקיש: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2449069 . רק להכין את כדור הבצק ולשים במקרר.

הוראות הכנה:

מטגנים את העוף בשמן בשלמותו בסיר שמכיל רק אותו והופכים אותו מדי פעם. במשך כ-15 דקות, מכל צדדיו.

מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים כבדים חתוכים לקוביות קטנות, ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משנות את צבען.

מכבים את האש ומוסיפים פירורי לחם, ביצה ותבלינים. מערבבים וממלאים את העוף.

מניחים את העוף בתבנית שתכיל אותו בנוחות כשכל איבריו מסודרים יפה צמוד אליו. מרדדים את הבצק לעלה עגול בגודל שיעטוף את כל העוף. מניחים אותו על העוף ומהדקים אותו לעוף מכל הצדדים, ומהדקים את השאריות בזהירות אל מתחת לעוף.

עוטפים בנייר כסף ואופים 45 דקות ב-2000. מסירים את ניר הכסף, מורחים בביצה, מנמיכים את חום התנור ל-1800 ואופים עוד 45 דקות.

ניתן לחמם על הפלטה, אבל עדיף לאפות כמה שיותר קרוב לשבת.

להגשה - מביאים את העוף לשולחן כשהוא שלם - זה מאוד מרשים! ואז אפשר להחזיר אותו למטבח לחיתוך אם אתם חדשים בזירת העוף השלם, או לחתוך אותו במספרי עוף (מהחנויות המתמחות - ראו תמונה) כולל בצק ומלית. יש לחתוך למנות קטנות, משום שעם הבצק והמלית זאת יוצאת מנה מאוד גדולה!

 מספרי עוף

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת