00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פירה תפו"א ובטטה ממולאים בכל טוב ואפויים בתנור

ביום שישי רציתי לשבור שיגרה בארוחה ובמקום להגיש לצד המנה העיקרית תפוחי אדמה עם בטטה בתנור, החלטתי להפוך אותם לפירה ומלא אותם.

הגירסא הידועה היא למלא אותם ולטגן, אני לא בעד לטגן דברים כשאפשר לאפות אותם, אז אפיתי ויצא מעולה!!

הילדים אהבו, אישתי אהבה ומה שנותר לי, זה לשבת ולחייך בסיפוק ולהיות מבסוט מהתוצאה!

כמובן שאפשר להכין רק סוג אחד או להוסיף ולהפחית דברים מהמילוי (זיתים פרוסים, תירס, צימוקים ועוד...), בכל מה שתחליטו זה יצא טעים, מבטיח!!

מצרכים למעטפת (שימו לב יש כאן מצרכים ל-2 הסוגים ובאופן ההכנה אפרט על ההפרדה):

4 בטטות קטנות

5 תפוחי אדמה בינוניים

2 כפות אבקת מרק בצל

2 ביצים

2 כוסות פירורי לחם

מלח, פלפל לבן

למילוי:

250 גרם בשר טחון

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

חופן פטרוזיליה קצוצה

4 ביצים קשות

כפית וחצי בהרט

כפית תבלין סטייק

מלח ופלפל

3 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנת המעטפת:

מקלפים וחותכים לקוביות גסות מאוד את תפוחי האדמה והבטטות. מכיוון שלכל אחד מהם זמן בישול שונה, נבשל אותם ב-2 סירים נפרדים במים רותחים עם כף אבקת מרק בצל עד שהם מתרככים.

מוציאים למסננת עד שיוצאים כל הנוזלים ומעבירים לקערה (כל אחד מהם בנפרד)...

מעבירים מעט מתפוחי האדמה לקערת הבטטה (כמות ששווה לתפוח אדמה אחד) ומרסקים לפירה. (כעת יש לנו 2 קערות, אחת עם פירה בטטה ואחת עם פירה תפוח אדמה)

לכל אחד מהקערות מוסיפים ביצה, כוס פירורי לחם ותבלינים ומערבבים (במידה ועדיין נוזלי ולא נוח לעבודה תוסיפו עוד קצת פירורי לחם).

מניחים את הקערות בצד למנוחה ומתחילים להכין את המלית.

אופן הכנת המלית:

במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן הזית ומטגנים את רצועות הבצלים עד הזהבה ומוציאים למסננת.

במידת הצורך מוסיפים או שופכים מהשמן ומכניסים את הבשר הטחון, כשתוך כדי טיגון מפרידים לפירורים עם כף ולאחר שהבשר הושחם ואין לו נוזלים מעבירים אותו לקערה.

לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים (את הביצים יש לגרד פנימה עם פומפיה) ומערבבים.

סיום ההכנה:

מכינים מראש 2 תבניות עם נייר אפיה (משמנים מעט את נייר האפיה).

לוקחים מפירה הבטטה או תפוחי האדמה, יוצרים כדור, משטחים אותו על היד, יוצרים גומה גדולה, מכניסים לתוכה את המלית וסוגרים (אם נוצרים חורים בסגירה אז תמלאו אותם עם מעט פירה), מגלגלים לכדור סגור ויוצרים את הצורה שרוצים (בתמונה למטה הבטטות הן ממושטחות ותפוחי האדמה הן מוארכות).

מצפים את הממולא בפירורי לחם ומניחים בתבנית (כל תבנית עם סוג אחר).

מהפירה שנישאר יוצרים כדורים בגודל של ביס, מצפים גם אותם בפירורי לחם ומוסיפים לתבנית (אני לוקח בחשבון מראש את כמויות הבשר אז אני יצרתי כדורי בטטה ותפוחי אדמה).

זולפים על הכל מעט שמן זית ומכניסים כל תבנית בנפרד לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשאחרי 10-15 דקות הופכים צד (אם שחום)....

 

שיהיה בהצלחה ובתיאבון!!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת