55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגת אורז ושוקי עוף של אהרוני

 

את המתכון הזה טעמתי לראשונה אצל חברה ונשביתי במראה שלו ובטעם. אז עם שינויים קלים, נכנסתי למטבח והכנתי אותו לאורחים שהוזמנו לארוחת ליל שבת

המצרכים:

3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב

2-3 בצלים או 6 בצלצלי שאלוט

2-3 תפוחי אדמה קלופים

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

שוקי עוף מנוסרי עצם, לפי מספר הסועדים

כמה גבעולים של תימין

כוס חמוציות מיובשות

3/4 כוס שבבי שקדים

2 כפיות כורכום

גרגרי רימון

 

אופן ההכנה:

1. הכנת השוקיים: שוטפים היטב את שוקי העוף ומבשלים במים רותחים, אני נוהגת לשפוך את מי הבישול

    ולהרתיח את השוקיים פעם נוספת במים נקיים כ - 15 דקות. מסננים את שוקי העוף מהמים, מעבירים למחבת ומטגנים בשמן זית יחד עם עלי התימין. ממליחים ומפלפלים. 

2. במקביל מתחילים בהכנת האורז: מבשלים את האורז השטוף במי מלח (כמו הכנת פסטה) עם הכורכום כחצי בישול(לא יותר מ-8 דקות) מסננים ושוטפים את האורז. מוסיפים לאורז חמוציות ומערבבים.

3. הרכבת המנה:

בסיר בישול גדול מטגנים בשמן זית פרוסות עבות של תפא"ד ובצל, החתוך לחצאים או לפרוסות עבות עד להשחמה.

 

מוסיפים כמחצית מכמות האורז, ומהדקים.

  
מסדרים מעל לאורז את השוקיים המטוגנות

 

ומעליהן את יתרת האורז. מהדקים היטב.  

 
 

כעבור כ - 5 דקות מוסיפים שליש כוס מים, מבשלים עשר דקות נוספות ולאחר מכן כשעה, על להבה נמוכה. מטגנים במעט שמן את שבבי השקדים וחמוציות מגישים את עוגת האורז הפוכה על גבי תבנית עגולה רחבה, מפזרים מסביב גרגרי רימון, שבבי שקדים וחמוציות. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת