00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

שבת שלום-ארוחה לכבוד שבת מס` 2

חלף לו שבוע נוסף ושוב אותה המנגינה מה מבשלים את מי מזמינים ואיפה קונים? 

השבת אכין עבורכם תפריט ססגוני ומזין (הריי כל השבוע שמרנו).

המתכונים עבור 6 מנות .

מנה ראשונה 

"בקלוואה" במילוי פיטריות ואגוזי מלך. 

מנות עיקריות

מעורב ירושלמי מעוטר בטחינה גולמית ופטרוזליה .

ארטישוק ממולא ברוטב עגבניות ואורגנו.

שעועית ירוקה בליווי שומשום קלוי.

בטטה מקורמלת בניחוח טימין.

סלט

סלט שומר וצנונית עם "עקיצה" של צ'לי.

סלט עגבניות שרי צנוברים וריחן טרי.

מנה ראשונה 

בקלוואה במילוי פטריות ואגוזי מלך 

אופן ההכנה

נמיס במחבת כ- 50 ג' חמאה/שמן זית בתוספת 2 עליי מרווה נוסיף את בצל קצוץ ונזהיב קלות,במקביל נקצוץ את הפטריות(שמפניון ושמיגי נוסיף למחבת

נתבל במלחפלפל ואגוז מוסקט ונוסיף את האגוזים הקצוצים.

"נפזר" את שעורות הקדאיף בצורה אחידה בתוספת 2 כפות שמן זית על תבנית נוסיף את המילוי ,ונגלגל כמו סיגר(עובי 2 ס"מ לפחות בכדיי שהמלוי יורגש)
 
נעביר לתבנית אפייה נבריש בשמן זית/חמאה ונאפה בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות ל 3-4 דק' השחמה בלבד.
 
מנה נהדרת המשלבת מרקמים,שילוב של קריספיות מחוץ ונימוחות מבפנים.
 

מנות עיקריות

מעורב ירושלמי החומרים

אופן ההכנה  

ננקה את חלקי העוף ונשטוף, נחתוך את חזה העוף לקוביות בגודל אחיד את הכבד נחתוך לשניים/שלושה תלוי בגודל החלק.

במחבת נחמם כ 3 כפות שמן זית (מומלץ מחבת בעלת שטח פנים גדול) ונזהיב את הבצלצלים.

נוסיף את חזה העוף,כבדים,לבבות,וטחול,(יש להקפיד על מחבת חמה,והקפצה מתמדת)

נתבל ונעביר לצלחת הגשה 

לפני ההגשה נזלף מעל טחינה גולמית ופטרוזליה קצוצה.

ארטישוק ממולא בבשר ברוטב עגבניות 

אופן ההכנה 

נתבל את הבשר הטחון (כ- 500 גר') בפטרוזליה,מלח פלפל,כף ראס אל חנות, 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן.

ניצור מעיין כדורים ונמלא את תחתיות הארטישוק נניח במקרר למשך חצי שעה לאחר מכן נתבול את הארטישוק  בקמח,ביצה ונטגן בשמן חם.

במקביל נחמם כ-3 כפות שמן נזהיב 5 שיני שום קצוצות ובצל קצוץ נוסיף קופסאת עגבניות מרוסקות/או עגבניות טחונות (500גר') נתבל במלח פלפל,כף

פפריקה מרוקאית וכפית של אורגנו טרי נוסיף 2 כוסות מים/נוזל ונסדר את הארטישוק בסיר נבשל על אש קטנה כ 40 דק'.

שעועית ירוקה ושומשום קלוי

יש לבשל את השעועית במים חמים (בישול ירוק) כ 2 דק' לערך ולהוציא למים קרים (במידה וזו שעועית קפואה אין צורך אלא רק להפשיר היטב)

נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ונוסיף כף גי'נג'ר קצוץ .במקביל על מחבת יבשה נקלה 2 כפות שומשום עד השחמה.

נוסיף את השעועית למחבת עם הגי'נג'ר נתבל במלח פלפל נקפיץ קלות. 

לפני ההגשה נטפטף שמן שומשום ונפזר את השומשום הקלוי מעל.

בטטה מקורמלת 

נפרוס את הבטטה לטבעות ונסדר בתבנית אפייה (מרופדת בנייר אפייה) בצורה מדורגת.

בקערה נערבב:

2 כפות שמן זית

1 כף שום קצוץ.

2 כפות סילאן/דבש

מלח פלפל

כף תימין 

נשפוך מעל נעטוף בנייר כסף נאפה כ 30 דק' בחום 180 ולאחר מכן ללא נייר כסף לעוד 10 דק'.

סלט שומר וצנונית 

נחתוך את השומר לרצועות דקות ואת הצנונית לפלחים ,נוסיף זיתים מרוקאים שחורים (מיובשים במלח) נוסיף פלפל חריף נתבל במיץ מלימון טרי,מלח, שמן זית, ופטרוזליה קצוצה.

סלט עגבניות וצנוברים 

נחתוך את העגבניות לחצאיים,במקביל נקלה את הצנוברים על מחבת יבשה עד הזהבה.

נוסיף לקערה את העגבניות,צנוברים,בזילקום קצוץ, בצל סגול קצוץ ,כף שמן זית,מלח פלפל ובתיאבון.

בתפריט הנ"ל השתמשתי במגוון רב של עשבי תיבול ניתן לשנות לפי טעמים אישיים .לכל מנה הותאם עשב תיבול המקנה 

למנה ניחוח מיוחד .

רשימת קניות 

מחלקת ירקות 

1 סלסלה פטריות טריות 

1 חב' פטריות שימגי

2 בצלים גודל בנוני 

1 חב' עלי מרווה 

1 צרור פטרוזליה

1 זר בזילקום

1 חב' תימין

1 חב' בצלצלי פנינה(מגיע ברשת)

4 יח' בטטה בצורה אחידה גודל בנוני

2 יח' שומר

זר צנוניות

1 פלפל צ'לי

2 לימונים

גי'נג'ר

1 "ראש" שום

1 סלסלה עגבניות שרי

מחלקת קפואים

1 חב' ארטישוק קפוא

1 חב' "שערות" קדאיף קפוא(500 גר')

1 שקית שעועית קפואה (800 גר)

מחלקת בשרים

300 גר' חזה עוף שלם

250 גר' טחול עוף 

300 גר' כבד עוף 

300 גר' לבבות (15% פחת)

500 גר' בשר טחון

מחלקת יבשים

250 גר' אגוזי מלך קצוצים 

100 גר' שומשום

150 גר' צנובר

100 גר' חמאה

1 שמן זית 

1 יח' טחינה גולמית 300 גר'

סילאן 200 גר'

3 ביצים 

1 קופסא עגבניות מרוסקות (500 גר)

תבלינים דרושים 

מלח,פלפל,פפריקה מרוקאית,תבלין למעורב ירושלמי/או קארי,אגוז מוסקט 

חישוב עלויות 

מחלקת בשר-91 ש"ח 

קפואים- 45 ש"ח 

ירקות- 77

מכולת-82

סה"כ 295 ש"ח 

המחירים עפ"י סקר מחירים זאפ מרקט

חלק מהמחירים מחושב עפ"י יח' שימוש כגון: עלות 1 ליטר שמן 9 ש"ח, שימוש ב-1/2 ליטר דהיינו 4.5 ש"ח 

שבת שלום ובתיאבון 

ותמיד זכרו "הנשמה היא הקסם"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת