22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

כדורי בטטה

02/11/2012
כדורי בטטה

כדורי הבטטה הכתומים הם האחים הקטנים של כדורי הברוקולי הירוקים. הן הגיחו לעולם כשרציתי להגיש לשולחן החג בשבועות צלחת כדורים חגיגית בשני צבעים. אז אמנם שבועות עבר מזמן... אבל מדובר במתכון מוצלח לכל השנה!

 

החומרים:

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות גס

1 כף גדושה אבקת מרק פטריות

1/2 כוס פירורי לחם+1/2 נוסף

1 ביצה

פלפל שחור

100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

1.      בסיר עם מים רותחים, מבשלים את הבטטות עם אבקת המרק, עד להתרככות מלאה.

2.      מסננים היטב את הבטטות מהמים ומועכים לפירה חלק. מניחים בצד להצטננות.

3.      מוסיפים לבטטות את פירורי הלחם (1/2 כוס), הביצה והפלפל ומערבבים למחית חלקה.

4.      יוצרים מהעיסה "פיתות" קטנות, מניחים במרכז כל פיתה קוביית גבינה ומגלגלים לכדור. אם המחית רכה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.

5.      מפזרים את שארית פירורי הלחם בצלחת שטוחה ומצפים כל כדור בפירורי לחם.

6.      מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים כ-25 דקות ב-200 מעלות, עד שהכדורים יציבים למגע.

בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת