66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לחם תפוחי אדמה

לחם תפוחי אדמה

מקור המתכון של הלחם עוגה הזה הוא של חן שוקרון ראיתי התלהבתי :( והכנתי....ואני משתפת אתכם. תודה לחן על המתכון המדהים 

תנסו לא תתאכזבו.                                             

     

למתכון:

700 גרם תפוחי אדמה 

4 כפיות מלח שטוחות

חצי כוס ממי הבישול של תפוחי האדמה

1 כף שמרים יבשים

כף שמן

660 גרם קמח

כפית סוכר

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה חותכים לרבעים. מוסיפים

שתי כפיות מלח ומבשלים עד לריכוך.

שומרים בצד חצי כוס מנוזלי תפוחי האדמה.

מסננים ומקררים את תפוחי האדמה.

שמים בקערת המיקסר עם הגיטרה את תפוחי האדמה ומערבבים עד קבלת מחית. 

מחליפים לוו הלישה.

מוסיפים את השמן, נוזלי הפירה ,2 כפיות המלח,הסוכר ,השמרים והקמח ולשים לבצק רך ומעט דביק.

מכסים בנילון ומתפיחים.

מוציאים את הבצק מחלקים לשניים.

מפזרים מעט קמח על משטח עבודה .

משטחים את הבצק בידיים. ומגלגלים לרולדה .

מניחים בתבנית  מרופדת בנייר אפיה.

חורצים בלחם עם סכין חריצים.

מניחים להתפחה. רבע שעה.

מחממים תנור ל180 מעלות.

שמים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.

מכניסים את הלחם לאפיה בערך 30דקות או עד השחמה יפה.

הלחם כל כך  טעים...עם ממרח כל שהוא ,בלי ממרח.. עם חריף, עם חמאה

פשוט מעדן אמיתי.

תכינו ותהנו מבטיחה 

שלכם מכל ה 

טובה                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת