00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פתיתים עם כל טוב

מי מאיתנו לא גדל על פתיתים?

למי שלא יודע, פתיתים זה התרומה הקולינרית היחידה של מדינתנו הקטנה לעולם, הפתיתים היוו תחליף לאורז בתקופת הצנע לאחר שבן גוריון דרש ממיטב המוחות הקולינריים בזמנו למצוא פיתרון לפחממה זולה.

בעולם קוראים להם קוסקוס ישראלי....אצלי בבית קוראים לזה יאמי!!!!

המתכון פשוט מאוד מאוד, אז קדימה לעבודה:

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום פרוסות

3 גבעולי סלרי קצוצים

גמבה בינונית קצוצה

קישוא גדול חתוך לקוביות

2 גזרים מגורדים

3 כפות שמן זית

כוס פתיתים (ועוד קצת בשביל ההרגשה...  )

3 כוסות מים רותחים

כף גדושה של אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מחממים בסיר עמוק את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את פרוסות השום לעוד 2 דקות.

מוסיפים את כלל הירקות, מערבבים וסוגרים מכסה ל- 10 דקות כשמקפידים לערבב מידי פעם (שלא תישרף התחתית).

לאחר שהירקות התרככו מעט מוסיפים את הפתיתים ומערבבים טוב כדי שהם יתפזרו בין כל הירקות.

מוסיפים את המים ואת אבקת המרק, מערבבים וסוגרים מכסה ל-6 דקות, מכבים להבה וממתינים רבע שעה כשהמכסה סגור.

שתהיה לכם ארוחה ארץ ישראלית מהנה!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת