33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

נו, אז אנחנו כבר שבוע וחצי בגמילה מגלוטן, חיטה, סוכרים וחלב ניגר,

והכל בסדר!

אני חיה :-)

ואפילו חיה בסדר גמור.

לא פשוט, כי בכל זאת, אני משנה משהו שהיה אותו הדבר כבר 30 שנה, אבל אנחנו שבעים, הבנות והאיש זורמים טוב עם ההחלטות החדשות, ונחמד לנו.

אז מה אוכלים היום?

אוכלים אורז מלא עם ירקות מוקפצים.

 

אורז מלא

2 כוסות אורז פרסי מלא אורגני

4 כוסות מים

מלח

שמן זית

להשרות אורז ללילה(חשוב!)

בסיר עם שמן זית לטגן את האורז, להוסיף מים ולהביא לרתיחה. לבשל 50 דק' באש קטנה עם מכסה סגור. להשאיר מכוסה אח״כ 20 דקות.


ירקות מוקפצים

 

2 גזרים חתוכים דק

2 גמבות חתוכות דק

1/4 חבילה של שעועית ירוקה

1/4 כרוב ירוק חתוך

שמן זית 

מלח גס ופלפל שחור

מעט סויה 

מעט שומשום מלא

במחבת גדולה לחמם שמן זית ולהקפיץ את הירקות לפי הסדר. 

שומשום לפזר בסוף. אפשר לאכול ככה או לאכול יחד עם האורז המלא. יוצא טעים!




אוכלים גם

עוף בתנור 












וגם תבשיל עדשים אדומות וגזר ברוטב עגבניות

1 בצל גדול קצוץ

250 גר עדשים

2 גזרים קצוצים

200 גר עגבניות מרוסקות

כוס מים

מלח

לטגן בשמן זית בצל וגזרים. להוסיף את השאר. להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית 20 דקות. להשאיר מכוסה 20 דקות.


שבת שלום לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת