00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-מקלונים ממולאים

10/08/2012

צהריים טובים לכולם! מה שלומכם היום? "שורדים" נשמעת המילה המתאימה. אוף! שוב חם מדי!  אי אפשר לקבל קצת הנחה במעלות החום? 30%, משהו?

טוב, עד שימציאו משנֶה מזג אוויר אישי דיגיטלי נייד נמשיך את ההישרדותנו דבוקים למזגן. ואם המזגן כבר פועל מה זה להוציא קצת בצק עלים מהמקרר, למלא אותו במררח מלוח וטעים ולאפות כמה דקות בתנור? קטן עלינו! אז בבקשה, קבלו נשנוש קליל וטעים שמתאים לתיאור הזה בדיוק! :-)

 

 

 

 

*את המתכון מצאתי כאן*

מקלות סנקס טפנאד (מה שזה לא אומר)
הרכיבים:
200 גרם בצק עלים
למילוי:
150 גרם זיתים מגולענים
כ-40 גרם שימורי טונה בשמן (כ-1/4 קופסא)
1 כפית צלפים
עלים מ-1 גבעול של תימין
מיץ מ1/2 לימון
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
למריחה וקישוט:
1 חלבון
עלים מ-2 גבעולי תימין קצוצים דק

 

ההכנה:
מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגליון נייר אפיה.
שמים את הזיתים, הטונה, הצלפים, השום והתימין בקערת מעבד מזון וטוחנים למחית.
מוסיפים את השמן, מיץ הלימון ומפלפלים וממשיכים לטחון מעט עד לקבלת ממרח אחיד במרקמו.
מרדדים מעט את הבצק וחותכים אותו למלבנים בגודל 8*3 ס"מ.
מעבירים מעט מהממרח על מחצית מן המלבנים.
מברישים את הקצוות במים ומכסים במלבנים הריקים, מהדקים היטב.
מברישים את המקלונים בחלבון טרוף ומפזרים מעל את עלי התימין הקצוצים.
מעבירים את המקלונים אל תבנית האפיה ואופים 8-10 דקות עד הזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.

 

הערות, טענון ומסקנות:
כמו בהרבה מתכונים "תעשייתיים" גם כאן המון נקודות לא היו ברורות לי, לכן זרמתי ואילתרתי קצת.
הכנתי את המקלונים מבצק עלים מדומה ביתי ונדמה לי שיצאו לי כ-15 יחידות (ולא היה שכל לרשום איפשהו!) אבל אני לא בטוחה שעם בצק קנוי תצא אותה כמות
אולי מאותה סיבה גם יצא לי יותר מדי ממרח, השתמשתי בקושי ב1/3 כי 8על 3 זה ממש-ממש קטן, והרי צריך גם להדק! אז קחו בחשבון.
הכנתי את הממרח עם זיתים סגולים כאלה (בסגנון קלמטה נדמה לי) כי זה מה שהיה בבית. זה בטח משנה אז תשימו את הסוג המועדף עליכם
מלמעלה פיזרתי גם קצת קצח כי זה התחבר לי עם הטעם הים תיכוני של המילוי
במקום המים מרחתי את הקצוות בחלבון והאמת רוב המקלונים לא נפתחו.
כמו כל המאפים העשויים מבצק עלים גם המקלונים הכי טעימים בעודם טריים.
בשורה התחתונה זה מתכון חביב ומעניין ורק חבל שהמחברים לא השקיעו עוד כמה דקות כדי להתאימו למשתמש הביתי.
תמונות עם הביס בהן רואים את המילוי לא יצאו טוב, לכן תצטרכו לסמוך עלי שהמילוי נמצא שם בפנוכו :-)

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת