2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחם מקמח מלא עם תוספות....

לחם מקמח מלא עם תוספות....

 

ריח של בצק שמרים שמתפשט בבית אין טוב ממנו ,אתמול הכנתי שני לחמים ,הכוונה היתה להכין ככר

אחת גדולה ואחרי שלב הלישה החלטתי לחלק לשני ככרות קטנים ,ולהוסיל לכל ככר תוספות

שונות ,התוצאה ,שני,ככרות לחם ריחנים ,קרנצ'ים וטעימים מאוד...אחד עם עגבניות מיובשות וזיתים

שחורים ,והשני בתוספת אגוזים.

 לחם מקמח מלא עם תוספות 

מצרכים:

  21/2  כוסות קמח לחם

21/2 כוסות קמח מלא

1.5 כוסות מים

4 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

תוספות:

1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן

 1/2 כוס זיתים מגולענים ופרוסים

תוספת שנייה:

1/2 כוס אגוזים קצוצים

ההכנה:

לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות במיקסר ,

(בשלב הזה חלקתי את הבצק לשניים ,באחד

הוספתי עגבניות וזיתים ,ובחצי השני הוספתי

אגוזים )

בסוף הלישה מוסיפים את התוספות .

אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף עוד קמח.

מתפיחים בקערה מכוסה 30 דקות,

מוציאים אויר ומעצבים לכיכר עגולה או ארוכה,

מכסים בניילון ומגבת ומתפיחים בחוץ עד להכפלת הנפח

חורצים פסים עם סכין חד ומפזרים קמח למעלה,

אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ,מניחים קערה עם

מים בתחתית התנור .

מוציאים כשהלחם שחום וקשה

יצאו שני ככרות לחם קטנות פריכות וטעימות מאוד.

ככר ראשונה אחרי תפיחה עם עגבניות וזיתים...

ככר שנייה עם אגוזים...

מצטערת ,לא הספקתי לצלם אחרי אפיה .התמונה בראש העמוד אותו לחם שאפיתי ללא תוספות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת