33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

לחם מקמח מלא עם עגבניות מיובשות

עדכון רשומה חדשה של יאמי6 בעלת הבלוג "מתכונים מכל הלב". נכנסתי. ראיתי לחם מקמח מלא עם זיתים. 

אכלתי. את הלב :P

זה לא שאין אצלנו קמח מלא או לחם או לחמניות מקמח מלא. אבל כזה כמו שהופיע בתמונה רציתי. רציתי רציתי רציתי, עברו כעשרה ימים אז עשיתי. זה המתכון של יאמי6: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2347668

 

ככה אני עשיתי, מצרכים לכיכר אחת (די קטנה, בפעם הבאה אכין כמות כפולה כפי שהכינה יאמי6):

2 כוסות קמח מלא

3/4 כוס מים פושרים

7 גרם שמרים

1 כף שמן (החלפתי פעם אחת בשמן זית ויצא מעולה!)

3/4 כפית מלח

1 כפית סוכר חום


איך הכנתי?

לשתי הכל ואיחסנתי את הבצק במשך הלילה במקרר כי הגיע הזמן לישון (אפשר פשוט להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו).

למחרת בבוקר (מי בכלל הצליחה להרדם!) הוצאתי את האוויר מהבצק והוספתי 4 חצאי עגבניות מיובשות בשמן לבצק (לדעתי זה מספיק - מי שאוהב/ת את הלחם שלה/שלו שופע בעגבניות מיובשות מוזמנ/ת לשים יותר מארבעה חצאים), לשתי עוד קצת וקימחתי מעט, הנחתי את הבצק כדי שיתפח בתבנית האפייה.

הלחם הוכנס לתנור שחומם מראש ל-200° צלסיוס למשך עשר דקות, לאחר מכן החום הונמך ל-180° צלסיוס לכחצי שעה.

 

הלחם יצא משגע וריח נפלא מתפזר ברחבי הבית! מומלץ ביותר! לבריאות ובתיאבון! 


 מחפשות/ים משהו למרוח על הלחם? אפשר להכין באבא גאנוש http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2344474&r=1

אפשר להגיש לצד קציצות/חביתת ירק, מבחר סלטים או פרמג'אנת חצילים/קישואים http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2110136&r=1

וכמובן "סתם" עם גבינה לבנה/חמאה וסלט גדול 

בתמונה זו לחם מספר 2 שנאפה היום, תאמינו או לא... הלחם הראשון חוסל ולכן נאפה לחם נוסף - רק שבזה הכמות הוכפלה (כלומר הכמות המקורית לפי המתכון של יאמי6)

בתמונה זו לחם מקמח מלא עם זעתר וגרעיני דלעת קלויים, כדי להגיע לתוצאה דומה יש צורך להחליף את העגבניות המיובשות בכף גדושה של זעתר ושמינית כוס גרעיני דלעת קלויים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת