2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת פרג עשירה ..

שבת בפתח צריך שיהיה משהו מתוק ועסיסי בבית ,הנה מתכון מושלם לעוגת פרג עסיסית בציפוי שוקולד ,
אני מאוד אוהבת עוגות פרג בצורות שונות ,במילוי בעוגות שמרים ,בבצק פריך ,
המון פרג אבל הדבר החשוב להצלחת העוגה הוא פרג טרי כזה שנטחן במקום ,
עוגה נמוכה, ומשובחת
 
לחמם את התנור לחום 180 מעלות
 
מצרכים:
 
200  גר' מרגרינה רכה /חמאה /מחמאה
 
3/4 כוס סוכר
 
4  חלמונים
 
להכניס את החומרים לקערה גדולה. לערבל היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית.
 
1/3  כוס קמח
 
1  כפית גדושה אב' אפיה
 
1/3  כוס קורנפלור
 
11/2 כוסות פרג טחון טרי
 
1/2 כוס מיץ תפוזים
 
אופן הכנה :
 
לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיף לסירוגין עם הנוזלים אל התערובת, תוך בחישה.
 
להמשיך לבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק.
 
4  חלבונים
 
1/2  כוס סוכר
 
להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ,
 
ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולקצת את הבצק לתבנית משומנת.
 
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
 
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות.
 
זיגוג שוקולד:
 
150 גר שוקולד מריר 1/4 כוס חלב- להמיס על אשר קטנה בסיר בישול קטן בבן מארי
 
 50 גר' מרגרינה - להוסיף לשוקולד הנוזלי ולהמיס. לבחוש עד שמתקבל קרם חלק. לצקת את הזיגוג החם על העוגה
 
כדי שהעוגה תקבל מעט גובה אפיתי בתבנית 22
 
העוגה נכנסת לתנור

לאחר אפיה

מעוטרת בציפוי שוקולד

מקושטת עם שערות חלבה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת