33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

חומוס מונבט עם בשר

חומוס מונבט עם בשר


הכנת החומוס מתחילה בבחירת הגרגרים,  ישנם מספר רב של סוגים של חומוס השונים זה מזה בגודל הגרגירים ובטעמם. בעיקרון, ככל שהגרגיר קטן יותר, טעמו ערב יותר.אישית אוהבת את גרגרי חומוס הדס.  אני מנביטה את גרגרי החומוס כדאי להקל על העיכול שלהם ,מה גם שזה יותר בריא. בהנבטה לממרח חומוס אני מסתפקת בהנבטה קצרה ,רק עד בצבוץ הנבט לסלטים ולאכילה ללא בישול מנביטה זמן ממושך יותר.
בעיקרון חומוס טעים טרי וחמים לכן אני נוהגת לבשלכמות גדולה של גרגרי חומוס ולאחר הבישול מקפיא במים במנות קטנות ,לפני האכילה מחממת ומכינה עם הטחינה והתבלינים.

הנבטת חומוס(ההוראות זהות לכל הקטניות)

משרים את גרגרי החומוס (אני נוהגת להכין ½קג חומוס) במים בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות, מדי מספר שעות מחליפים מים.
לאחר ההשריה מסננים את המים ומשאירים את חומוס במסננת ומכסים במגבת נקיה..
כל כמה שעות שוטפים את הקטניות מעל הכיור.
אחרי כ-24-48 שעות  רואים ניצני נבטוטים זעירים החומוס מוכן לבישול .

לבישול החומוס

½קג גרגרי חומוס מונבטים
4 שיני שום
1 בצל
2-3 גבעולי פטרוזליה
2-3 גבעולי כוסברה

מעבירים אותם לסיר גדול יחד את כל המרכיבים . מכסים במים רבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בישול ארוך ואיטי ה עד שהחומוס רך לחלוטין משך הבישול שעתיים-ארבע שעות, ואפילו יותר. מסירים מהאש וממתינים שעה.(יש המקצרים את הבישול ע"י הוספת סודה לשתיה ,אישית נמנעת)

הכנת סלט החומוס

מסננים את החומוס, אך שומרים את מי הבישול. מעבירים את החומוס בלי הירק והבצל  למעבד מזון, מוסיפים כ ½ק"ג  הטחינה ומעבדים למשחה חלקה. אם סמיך מדי, מוסיפים ממי הבישול. מתבלים במלח במעט שום הרבה לימון טרי או מלח לימון.
כאמור אני מכינה כמות הנאכלת באותה ארוחה.

הבשר לחומוס

½ק"ג בשר טחוןגס(מעורב כבש וטלה)
מעט ליה(שומן כבש)
1 בצל קצוץ
שמן זית
מלח, פלפל , צ`לי גרוס- לפי הטעם

מחממים את הליה במחבת יבשה על אש קטנה מוספים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים עד שקפות הבצל .מוספים את הבשר בכמויות קטנות למניעת התקררות השמן והמחבת, ומערבבים תוך פירור הבשר .מתבלים .

הגשת המנה

מסדרים בצלחת כמות נדיבה של חומוס ומעל בשר שמן זית מעטרים בצנובר קלוי ופטרוזליה

בתמונה בתוספת פטריות מטוגנות.

למתכון הפטריות המטוגנות



http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2303168&r=1


 

תהנו

 


 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת