11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

מנת פתיחה איטלקית-עגבניות אפויות בתנור עם אורז- Pomodori con Riso


\
בעקבות תגובות משמחות על הפוסט הקודם שלי-לביבות איטלקיות נוסח יהודי רומא http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2295802 החלטתי שגם הפוסט הזה יעסוק במאכל יהודי רומאי טעים.
המאכל נקרא Pomosori con Riso-עגבניות עם אורז-המנה הזו מוגשת בארוחה כמנה ראשונה. (אני גם אוכלת אותה כארוחה בפני עצמה)
המטבח האיטלקי מאופין בפשטות הרבה שלו ובשימוש מועט בתבלינים ואכן ניתן לראות לפי רשימת המרכיבים הדלה שהמתכון הזה הוא בסה"כ אורז איטלקי אפוי עם עגבניות שרי ומיץ עגבניות...

לדעתי הגדולה באוכל האיטלקי היא שככל שהוא יותר פשוט הוא יותר טעים וממכר!

בפוסט הזה אירחתי את אימי היקרה והאהובה -עדיה אשר למדה להכין את המתכון הזה מסבתי האיטלקייה-לטיציה. (גילוי נאות-גם בפוסט הקודם ארחתי את אימי)

אני בטוחה שכל מי שינסה להכין את המתכון הזה, יעשה בו שימוש רב בהמשך...    

מרכיבים: (ל-8-10 סועדים)
2 בקבוקי מיץ עגבניות-סה"כ 2 ליטר. (לא רסק ולא קטשופ)
15 עגבניות שרי
3 שיני שום שלמות
2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
2 כוסות אורז איטלקי-אני משתמשת ב-Risso Galo-ניתן להשיג בעדן טבע מרקט, טיב טעם או AM:PM (במידה ואין או שלא מוצאים ניתן להשתמש באורז רגיל)
שמן קנולה או שמן זית (אנחנו השתמשנו בשמן קנולה)
6-7 עלי בזיליקום שלמים
קורט מלח
אופן ההכנה:
-משחימים 3 שיני שום, 2 פלפלים אדומים יבשים חריפים וכפית מלח בסיר עם שמן קנולה או שמן זית. (שהשמן יכסה את תחתית הסיר)
-מוציאים את השום והפלפל ושופכים בזהירות את 2 בקבוקי מיץ העגבניות יחד עם 6-7 עלי בזיליקום שלמים.
-מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.
-לאחר 40 דקות מכבים ונותנים לרוטב להתקרר.


-מכניסים לרוטב את האורז איטלקי ומערבבים (מומלץ להשתמש ב-Riso Gallo האיטלקי אבל במידה ואין כפי שקרה לנו הפעם מכיוון שהאורז לא היה כשר לפסח אפשר להשמתש באורז רגיל)


-
לוקחים תבנית חד"פ מרובעת גדולה-28 ס"מ ומשטחים את העיסה.
-לוקחים 15 עגבניות שרי, חוצים ל-2 ומניחים אותן הפוכות בתבנית (הכיפה שלהן כלפי מעלה) בוזקים קצת שמן קנולה או שמן זית ומעט מלח ופלפל.

-מכניסים לתנור חם מאוד-200 מעלות.
-כעבור 25 דקות טועמים אם האורז אל דנטה (על השן-לא רך מדי, טיפה קשה), אם לא משאירים מספר דקות נוספות. (מקסימום אפייה חצי שעה)
-מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים לחימום נוסף כ-10 דקות לפחות...


-5 דקות אחרי שיצאה מהתנור-התבנית נראית כך...

ו
למי שמצליח להתאפק...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת