00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חטיף גבינה ושוקולד על מקל כשר לפסח

יום שישי, ערב חג ואני מחפשת קינוח קליל שיתאים גם לילדים וגם לגדולים. מהצמוד ביקשתי עוד בקניות של השבוע הקודם לקנות גבינת שמנת עם 30% שומן. לא היה לי מושג מה אני הולכת לעשות איתה אבל ידעתי שזה הולך להיות קינוח עשיר וטעים.
הצמוד לא ממש הבין מה פאום גבינת 30% עושה ברשימת הקניות שלנו והתקשר לוודא שלא טעיתי :-). לא, לא טעיתי, בשביל קינוח טוב צריך לפעמים להתפשר על אחוזי שומן, דיאטות ושאר חישובים זרים. קינוח עושים מכל הלב והנשמה גם אם זה על חשבון כמה קלוריות מיותרות.
את מקלות הסוכריה קניתי כבר לפני כמה שנים כשראיתי מתכון דומה לזה באינטרנט (אם אני לא טועה בבלוג "מתוקים שלי" של שירלי נמש המדהימה) והחזקתי במגירת האפייה שלי עד ליום המתאים לשימוש בהם. והוא הגיע! גבינה טובה + עוגיות של פסח + שוקולד! ויצא חטיף משגע! גם הילדים אהבו וגם הגדולים, בדיוק כפי שרציתי!
 
 
חטיף גבינה ושוקולד על מקל כשר לפסח
כמות ל-16 חטיפים
 
מצרכים:
כחצי חבילת עוגיות מצה (200 גר`) * אפשר להחליף בפתי בר
גביע (200 גר`) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
3 כפות אבקת סוכר (30 גר`)
45 גר` חמאה מומסת
 
100 גר` שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
 
לקישוט:
סוכריות צבעוניות / בוטנים גרוסים
 
* משטח קלקר או ספוג ירוק של פרחים
 
אופן ההכנה:
1. טוחנים את העוגיות במעבד מזון.
2. מעבירים את העוגיות הטחונות לקערה ומוסיפים אבקת סוכר וחמאה, מערבבים היטב, מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה שניתן ליצור ממנה כדורים.
3. יוצרים כדורים בגודל של סוכריה על מקל, נועצים במקל ואת המקל עם הכדור נועצים במשטח הקלקר.
4. מכניסים את כל הכדורים המוכנים למקפיא לשעתיים.
 
5. ממיסים את השוקולד עם השמן בבן מארי ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
6. לאחר שמצננים את הכדורים המוכנים, טובלים כל כדור גבינה בשוקולד ונועצים חזרה במשטח הקלקר, עד שהשוקולד מתקשה חזרה. אם אתם רוצים לקשט, זה הזמן! בעוד השוקולד נוזלי, טובלים את הכדור המצופה שוקולד בסוכריות הצבעוניות / בוטנים גרוסים, ונועצים בקלקר ליבוש.
7. מכניסים למקרר ומגישים קר.
 
עוגיות של פסח (אפשר להחליף בפתי בר)
 
עוגיות  טחונות
 
תערובת הגבינה והעוגיות מוכנה לגלגול
 
 
 
 
 
 
טובלים בשוקולד ובסוכריות ומצננים
 
 
 
שלי!
 
הערות:
* ניתן ואף רצוי, להוסיף קליפת תפוז מגוררת או אפילו קליפת לימון.
* ניתן לקשט גם עם שוקולד לבן מומס.
* ניתן לערבב עם הגבינה אגוזים קצוצים או שוקולד מגורר.
* אפשר כמובן להכין ללא המקלות (שניתן להשיג בחנויות מתמחות), אבל זה הרבה יותר נחמד כשזה עם :-).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת